Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TREBAMO ODGOVORE'

FOTO/VIDEO Farmeri blokirali autoceste oko Pariza, na terenu 15.000 policajaca: 'Nećemo umrijeti u tišini'

Nationwide farmer protests in France
Foto: YVES HERMAN/REUTERS
1/19
30.01.2024.
u 07:43

Najveći problem je inflacija, naveli su, a jedan od zakona koje smatraju problematičnim jest i plan vlade kojim bi se postupno ukinule olakšice za poljoprivrednike koji se koriste dizelskim gorivom

Diljem Francuske proteklih dana bjesne prosvjedi farmera ljutitih zbog smanjenih prihoda i novih zakona koji bi mogli ugroziti njihovo poslovanje. Sinoć su farmeri blokirali autoceste u okolici Pariza, a stotine traktora moglo se vidjeti u maršu prema glavnom gradu, na isti način kao što su i njemački farmeri napravili prije nekoliko tjedana. 

''Nećemo umrijeti u tišini'', pisalo je na jednom transparentu koji se vijorio s traktora koji je bio na putu prema Parizu, a farmeri su jučer uspostavili i osam točaka koje blokiraju prema glavnom gradu. Kao odgovor na prosvjede, francuska je vlada na teren poslala oko 15.000 policajaca i žandara, prenosi France24.

Nationwide farmer protests in France
1/19

– Trebamo odgovore. Ovo je velika bitka za poljoprivredu, to je pitanje preživljavanja – poručila je jedna poljoprivrednica Karine Duc koja se priključila prosvjedu. 

Predsjednik Emmanuel Macron sazvao je sastanak sa poljoprivrednicima ovog ponedjeljka kako bi se razriješila situacija. Kako prenosi Reuters, farmeri smatraju kako nisu dovoljno plaćeni za svoj posao, a dodatno ih guše i novi propisi koji žele zaštititi okoliš.

POVEZANI ČLANCI:

Najveći problem je inflacija, naveli su, a jedan od zakona koje smatraju problematičnim jest i plan vlade kojim bi se postupno ukinule olakšice za poljoprivrednike koji se koriste dizelskim gorivom.  

>> VIDEO Ogorčeni francuski farmeri blokiraju autoceste: 'Pozivamo Macrona da uvede realističnije norme'

Ključne riječi

Komentara 6

SH
Shorv600
07:56 30.01.2024.

Tako se to radi.

RI
Rimo22
08:39 30.01.2024.

Franjo Tahy i kmetovi,uvijek je tako bilo kroz povijest.Manjina bogatih upravlja i kroji zivote ostalima.

RE
redalert
08:49 30.01.2024.

Nakon Njemačke, francuska! Razlog je isti podupiranje rata u Ukrajini. Uredski miševi bez dana radnog staža u Briselu su se precijenili jako!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije