Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLI NA SUD

FOTO Uhićeni prevaranti iz Rijeke. Prevarili brojne ulagače u kriptovalute. Sazvana izvanredna presica

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/13
Autori: vecernji.hr, Hina
15.11.2023.
u 10:08

Nakon uhićenja u utorak navečer u Rijeci, Burazer i Travalj stigli su na riječki sud, prije nego što će se održati konferencija policije

Primorsko-goranska policija danas će na konferenciji za novinare iznijeti detalje kriminalističkog istraživanja Luke Burazere i Eugena Travalje uhićenih dan ranije pod sumnjom da su prevarili veliki broj građana koji su investirali i trgovali s kriptovalutama. Nakon uhićenja u utorak navečer u Rijeci, Burazer i Travalja stigli su na riječki sud, prije nego što će se održati konferencija.

Konferencija za novinare na kojoj će predstavnici primorsko-goranske policije prezentirati rezultate opsežnog kriminalističkog istraživanja nad počiniteljima kaznenih djela prijevare, počinjenih na štetu velikog broja građana, bit će održana u 12.30 sati, najavila je policija, ne navodeći imena osumnjičenika.

1/13

Dvojica uhićenika vlasnici su propale tvrtke za trgovanje kriptovalutama "BitLucky", a u utorak navečer je objavljeno u medijima da ih je uhitila policija i odvela na kriminalističko istraživanje. Navodno su uhićeni u Rijeci, po nalogu riječkog Općinskog državnog odvjetništva, a sumnjiči ih se za prijevaru ulagača u vrijednosti više desetina milijuna eura.

Ulagači tvrtke za trgovanje kriptovalutama “Bitlucky” krajem kolovoza upozorili su da je taj slučaj mjesecima bez pomaka, ističući da je riječ o najvećoj kriptoprevari na ovim prostorima. Njima se Burazer posljednji put javio e-mail porukom 18. svibnja, obavještavajući ih da je "tvrtku doveo u stanje krize". Otada mu se izgubio svaki trag, ali je 30. srpnja dao intervju Jutarnjem listu, u kojem je odbacio optužbe, ali nije otkrio svoju lokaciju. Ulagači su istaknuli da je njih više stotina podnijelo kaznenu prijavu.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO U Našicama spalili 3 tone droge balkanskog kartela

Komentara 9

CA
cavecanem
10:18 15.11.2023.

Kako netko može povjeriti stotine tisuća eura ovakvoj ekipi? I očekivati da će sve biti u redu.

OP
Ocvali pupoljak
10:44 15.11.2023.

Tako je to kada imaš novaca a nemaš pameti. Mogu im staviti soli na rep.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
10:29 15.11.2023.

A to su ti kriptokomunisti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije