Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALI KRALJEVI KOKAINA

VIDEO Pogledajte neviđene mjere osiguranja: Optuženike dovezli u blindiranom vozilu, duge cijevi pred sudom

Zagreb: Privođenje na Optužno vijeće osumnjičenih za trgovinu drogom pod pratnjom specijalne policije
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/40
26.03.2024.
u 14:27

Riječ je o jednoj od optužnica koje je USKOK podignuo zahvaljujući podacima koji su prikupljeni preko SKY komunikacije

Ponovno su pod jakim mjerama osiguranja koje uključuju pripadnike Specijalne policije i transport u tzv. Gurki, vozilu Specijalne policije, na Županijski sud u Zagrebu dovedeni na sjednicu optužnog vijeća Petar Ćosić i njegovi suoptuženici. U 13 sati počela je sjednica optužnog vijeća na kojoj se odlučuje o pravomoćnosti optužnice.

Ćosić i još sedam pripadnika te zločinačke organizacije, koje USKOK tereti da su iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 600 kilograma kokaina, ali i da su bili upleteni u likvidaciju Milana Milovca, Šarićeve desne ruke u Ekvadoru, na sud su dovezeni pod jakom pratnjom pripadnika specijalne policije. 

Zagreb: Privođenje na Optužno vijeće osumnjičenih za trgovinu drogom pod pratnjom specijalne policije
1/40

Što se tiče onog zbog čega su Ćosić, Manuel Vulić, koji je  jedno vrijeme bio među najtraženijim europskim bjeguncima dok nedavno nije izručen iz Kolumbije, Ante Vrcan, Marko Carević, Dragan Krička, Oliver Čokara, Anđelko Oršulić i Goran Vuk optuženi, optužnica prema očekivanju, nije potvrđena. Naime, riječ je o jednoj od optužnica koje je USKOK podignuo zahvaljujući podacima koji su prikupljeni preko SKY komunikacije. Riječ je o vrlo kriptiranoj komunikaciji, koju je  dekriptirao Europol, a posljedica toga  je masovni policijski udar na razne kriminalne skupine diljem svijeta.

USKOK inače smatra da su Ćosić i Vulić bili glavni operativci Darka Šarića u Hrvatskoj, a i Šarić je također optužen u ovoj priči, ali u Srbiji.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 14

PO
poluprovokator
07:19 27.03.2024.

Zadnji puta je u ovakvom slučaju načelnik prerezao pilom vlastiti sef i uzeo zlato i novac. U člancima nitko nije pisao da su to u stvari bili dokazi protiv uhvaćenih vekih igrača narko mafije...

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
16:37 26.03.2024.

"Osumnjičeni". Koji smijeh.

Avatar Moodleen
Moodleen
21:38 26.03.2024.

Puno tih prezimena imaju "izvjesno" podrijetlo sa "one" strane...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije