Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETOSTI OKO UKRAJINE

FOTO Rusija i Bjelorusija počele sa zajedničkim vojnim vježbama, zapadne zemlje zabrinute

Foto: Gavriil Grigorov/TASS Photo via Newscom Photo: Gavriil Grigorov/NEWSCOM
1/11
10.02.2022.
u 07:45

Rusija je u više navrata demantirala optužbe da planira napasti Ukrajinu usprkos tome što ima više od 100 000 vojnika na granici. Neke zapadne zemlje

Rusija i Bjelorusija počele su sa zajedničkim vojnim vježbama u trenutku dok raste zabrinutost zbog sve većeg broja ruskih snaga na ukrajinskoj granici. Vježbe će trajati deset dana.

NATO navodi kako zajedničke vježbe označavaju najveće rusko raspoređivanje vojnih snaga u Bjelorusiji još od Hladnog rata, a Bijela kuća nazvala je vježbe 'eskalacijom' u nedavnim napetostima oko Ukrajine, navodi BBC.

1/11

Rusija je u više navrata demantirala optužbe da planira napasti Ukrajinu usprkos tome što ima više od 100 000 vojnika na granici. Neke zapadne zemlje, uključujući i SAD, tvrde pak da bi ruski napad mogao se dogoditi u bilo kojem trenutku.

U vojnim vježbama s Bjelorusijom sudjeluje oko 30 000 ruskih vojnika. Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko je saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina koji ga je podržao 2020. godine kad su počeli veliki prosvjedi protiv njega, dok su zapadne zemlje pak uvele sankcije Lukašenku i odbile priznati rezultate izbora koji se smatraju namještenima.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov opisao je vojne vježbe kao 'ozbiljne', navodeći da su Rusija i Bjelorusija 'suočene s neviđenom prijetnjom'.

VIDEO: Švedska ukinula gotovo sve restriktivne mjere: Brojni građani slavili u noćnim klubovima!

Komentara 6

TA
TaxiTeheran
13:56 11.02.2022.

Nema Amerika snage za rat,prvi malo ozbiljniji protivnik i gotovi su,Amerikanci su navikli na protivnike koji se ne mogu oduprijeti i koji posustanu nakon par bombardiranja,demoraliziraju se i predaju.Prvi protivnik koga ne budu mogli slomiti otprve i pocinju sumnje u sebe.

MP
miroslav.petkovic.7564
08:53 10.02.2022.

Rata nikakva nece bit samo ba ba, ba...Sto dalje od Ruski granica ne cackat Ruskog medvjeda.Jer to nije Irak i Libija junacine...Kako rusin ne zabrane pravo leta..Ukraina nek se pridrzava Minski sprazuma da ne ginu bratski narodi...Slusam Lukasenko reka daa ce kupit sve oruzje koje je doslo iz Rusije.....Ili ce mu Rusi poklonit.

Avatar ŽikaŽivac
ŽikaŽivac
07:59 10.02.2022.

Zamisli da krene vježba i samo nastavi ono prema Ukrajini. Pitanje bi bilo gdje prestaje vježba a počinje rat?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije