Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN DRŽAVNOSTI

FOTO Predivni prizori iz Toronta: Boje hrvatske zastave obasjale CN toranj

Foto: Generalni konzulat Hrvatske u Mississaugi
1/7
30.05.2021.
u 19:02

Uz iluminaciju, premijer Ontarija Doug Ford čestitao je Dan državnosti i 30 godina neovisnosti "svim Hrvatima, kako onima u Ontariju, tako i svugdje u svijetu".

CN toranj u Torontu, zgrada koja je s 553 metara više od 30 godina država titulu najvišeg u svijetu prije nego ga je na tom mjestu 2007. zamijenio Burj Khalifa, bio je osvijetljen bojama hrvatske zastave povodom Dana državnosti. Događaje je organizirao generalni konzulat  Hrvatske u gradu Mississaugi u provinciji Ontario, u kojoj živi brojna hrvatska zajednica.

Uz iluminaciju, premijer Ontarija Doug Ford čestitao je Dan državnosti i 30 godina neovisnosti "svim Hrvatima, kako onima u Ontariju, tako i svugdje u svijetu".

1/7

- Ontario je dom jakoj i živoj hrvatskoj zajednici koja je odigrala važnu ulogu u uspjehu naše provincije i oblikovala našu botu kulturu - kazao je Ford te posebno zahvalio za napore tijekom pandemije koronavirusa.  

Ključne riječi

Komentara 4

MA
Mama
19:22 30.05.2021.

mi Hrvati...👏👏👏preponosan

HA
Hanok
19:48 30.05.2021.

Kanada ne duguje Hrvatskoj BAŠ NIŠTA, ali kao takvi pokazuju poštovanje prema svima. Sve rase, vjere, itd…maloumni to neče nikada shvatiti

KR
Krotila
21:42 30.05.2021.

Bez kockica,neko bi pomislio da su Holanđani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije