Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO NEVRIJEME

FOTO Pogledajte štetu koju je nanijela razorna tuča u Zagorju

Foto: Slaven Branislav Babic /PIXSELL
1/21
Autori: Vecernji.hr, Hina
03.06.2022.
u 12:57

Velika količina kiše koja je pala uzrokovala je plavljenje podrumskih prostorija kuća u mjestima Risvica, Veliko Trgovišće, Jezero Klanječko, Stubičke Toplice, Klanjec, Kladnik, Kumrovec te Zagorska Sela

Hrvatsko Zagorje sinoć je pogodila jaka tuča koja je nanijela veliku materijalnu štetu gospodarstvenicima, ali i obiteljima. 

Kako su iz Hrvatske vatrogasne zajednice ranije javili, na terenu je jučer bilo oko 300 vatrogasaca na području Zagrebačke, Krapinsko-zagorske te Sisačko-moslavačke županije. 

"Najviše štete je zabilježeno u Krapinsko-zagorskoj županiji gdje je na području cijele županije, a posebno na području Oroslavja, Klanjca te općina Kumrovec i Zagorska sela jako nevrijeme praćeno velikom količinom tuče, jakom kišom i vjetrom izazvalo prekid prometa. Stabla i granje padale su po prometnicama, a velike štete su nastale na krovištima i poljoprivrednim kulturama. Na 12 tehničkih intervencija bilo je angažirano oko 55 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila", izvijestilli su iz HVZ-a.

U galeriji možete vidjeti sve objavljene fotografije koje pokazuju veliku štetu koju je sinoć nanijelo nevrijeme. 

1/20

Područje Krapinsko-zagorske županije olujno nevrijeme zahvatilo je sinoć u 20 sati. Velika količina kiše koja je pala uzrokovala je plavljenje podrumskih prostorija kuća u mjestima Risvica, Veliko Trgovišće, Jezero Klanječko, Stubičke Toplice, Klanjec, Kladnik, Kumrovec te Zagorska Sela.

Zbog nanosa blata i vode na DC 229 između mjesta Miljana i Plavić, intervenirali su djelatnici Županijske uprave za ceste. Bilo je poteškoća u opskrbi električnom energijom. Građani su prijavili i veću materijalnu štetu, uzrokovanu tučom, na usjevima, vinogradima i voćnjacima. Voditelj Službe civilne zaštite Krapina obišao je najugroženija područja.

Olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je u 22 sata zapadni dio Zagrebačke županije, a najviše Jastrebarsko, Čeglje, Gudci Draganički, Izimje i Pribić. U mjestima Čeglje i Gudci tuča je oštetila više krovova na obiteljskim kućama i gospodarskim objektima. Jak vjetar uzrokovao je rušenje stabala na kolnik te su komunalne službe i vatrogasci radili na njihovom uklanjanju.

Nevrijeme sa jakim vjetrom i kišom u 22 sata zahvatilo je i Grad Zagreb. Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Zagreb uklanjali su grane koje su pale na tlo i stablo koje je palo na parkirano vozilo.

>> VIDEO Snažna tuča poharala kontinentalnu Hrvatsku, objavljene fotografije posljedica: 'Situacija je katastrofalna'

Ključne riječi

Komentara 1

TA
Tarantula
13:16 03.06.2022.

Da su platili osiguranje i da su držali mrežu iznad krova sada bi imali totalno drugačiju situaciju! Naime seljak je kriv jer se nije zaštitio! Učlanite se u HDZ i biti će vam isplaćena odšteta, tako to funkcionira!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije