Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudo na Cetini

FOTO Pogledajte impresivne noćne snimke mosta iznad Omiša

Omiš:  Noćne vizure novog mosta preko Cetine
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/11
03.04.2023.
u 10:50

Most je izgrađen upravo u sklopu projekta omiške obilaznice čiji je krajnji rok završetka 2027. godine, a uključuje dva tunela i most preko Cetine, tunel Komorjak dug više od 600 metara i Omiš više od 500 metara.

Most Cetina izgrađen je na visini od 70 metara, dugačak je 212 metara, a jedan je od najzahtjevnijih građevinskih pothvata u Hrvatskoj u više od 30 godina. Kako most izgleda noću, pokazuju spektakularne fotografije koje oduzimaju dah.

Most je izgrađen upravo u sklopu projekta omiške obilaznice čiji je krajnji rok završetka 2027. godine, a uključuje dva tunela i most preko Cetine, tunel Komorjak dug više od 600 metara i Omiš više od 500 metara. Ukupna dužina čelične konstrukcije novog mosta Cetina iznosi 212 metara, s time da je po 76 metara sa svake strane izvan tunela.

Svečano je spojen 9. ožujka nakon više godina planiranja i izgradnje, a na ceremoniji je prisustvovao državni vrh na čelu s Andrejom Plenkovićem.

Video: Veličanstvene snimke spajanja mosta iznad Omiša

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar R2D2
R2D2
11:25 03.04.2023.

Niste li se svi u javnim glasilima donedavno izrugivali s izgradnjom ovog mosta? Sve sami stručnjaci i inženjeri..... Most prekrasan i pridonijeti će kvaliteti života tog kraja.

DU
Deleted user
11:28 03.04.2023.

Ona uzana, vijugava cesta kroz Gate do Šestanovca, koja je sada spojnica Omiša s Dalmatinom je toliko gadna da nije ni za rally vozače. U slučaju da skliznu, ne bi se uopće moglo do njih. Baš tegobnih 18 km i nadajmo se da će nova cesta poboljšati prometnu situaciju jer ovo sada je vrlo zahtjevno, u slučaju poledice ili noću - horror!

IL
ilustrator
11:02 03.04.2023.

prekrasno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije