Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUNJEVITA AKCIJA POLICIJE

FOTO Ovo su muškarci uhićeni u BiH: Tvrdili da drže Danku (2) u podrumu, tražili novac za informacije

Uhićeni muškarci
Foto: Klix.ba
1/6
28.03.2024.
u 22:51

Svi uhićeni su članovi jedne obitelji, no kod njih nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na to da se nestala djevojčica nalazi na teritoriju Hadžića, gdje je došlo do uhićenja.

U Hadžićima, na području Kantona Sarajevo, u četvrtak navečer su, brzom reakcijom Federalne uprave policije, uhićene tri osobe koje su tvrdile da su povezane s nestankom dvogodišnje djevojčice Danke Ilić iz Srbije. Utvrđeno je da je izjava bila lažna.

"Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine na osnovu informacija Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije, Uprave za tehniku, uhitila je tri osobe koje se sumnjiče da su putem društvene mreže TikTok objavile da su povezane s nestankom djevojčice Danke Ilić", priopćili su, prenosi Klix.ba.

Navode da su pripadnici Službe za borbu protiv visoko tehnološkog kriminala identificirali IP adresu korisnika računa s teritorija Bosne i Hercegovine koji je uživo na TikToku izjavio da se djevojčica nalazi kod njega u podrumu. Na osnovu te informacije Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine uhitila je B. T. (2002.), M. T. (2001.) i Z. T. (1972.), obavila pretres i utvrdila da je informacija koju je iznio osumnjičeni lažna. Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine osumnjičene će u skladu sa zakonom privesti nadležnom tužitelju na dalje postupanje.

N1 Sarajevo dodaje da su osobe za otkrivanje informacija o Danki tražile 50.000 maraka (oko 25.000 eura), a da su po uhićenju tvrdili da su se "samo šalili". Svi uhićeni su članovi jedne obitelji, dodaje bosanski medij, koji piše i da nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na to da se nestala djevojčica nalazi na teritoriju Hadžića.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, Srbija je prvi puta aktivirala alarm Amber Alert u potrazi za dvogodišnjom djevojčicom iz okolice Bora čiji nestanak je prijavljen u utorak, a SMS s porukom "Pronađi me" na mobitele su dobili svi korisnici u mrežama tri mobilna operatera. Djevojčica Danka Ilić nestala je u utorak oko 13:45 u Banjskom Polju kod Bora, ima smeđu kosu, smeđe oči i visoka je oko 85 centimetara, navodi se u objavi "Pronađi me". Sve o nestanku malene Danke čitajte ovdje.

Uhićeni muškarci
1/6
Ključne riječi

Komentara 7

ML
mladineo
03:27 29.03.2024.

U BiH ništa novo , zatvoriti i baciti ključ .

BP
Besposlen pop
07:26 29.03.2024.

Priveo bih ih već zbog tepiha 🙈

JO
JOZO
12:09 29.03.2024.

Naivni i glupi. Mislili da će im proći ta fora. Zapravo ne znam da su mislili jer nemaju sa čime .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije