Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brzi i žestoki

FOTO Noćna akcija policije: U Zagrebu pohvatali vozače koji su se utrkivali po cestama

PUZ
Foto: PUZ
1/6
11.12.2022.
u 13:38

Postupanjem je obuhvaćeno 18 vozila od kojih je sedam zbog sumnje u tehničku ispravnost upućeno na izvanredni tehnički pregled u Stanicu za tehnički pregled, a koja suradnja je prethodno dogovorena s Centrom za vozila Hrvatske.

U noćnim satima, s petka na subotu odnosno 9. i 10. prosinca, policijski službenici II postaje prometne policije Lučko pojačano su postupali prema vozačima koji u dane vikenda krše prometne propise upravljajući tehnički neispravnim vozilima te narušavaju javni red i mir radnjama vozilom u zoni stambenih zgrada te sudjeluju u „utrkama“ na javnim prometnicama. U sklopu akcije, policijski službenici su pojačano postupali prema vozačima koji se neorganizirano okupljaju u zoni trgovačkog centra na području Novog Zagreba koji tijekom dolaska i odlaska s lokacije narušavaju mir građana stvaranjem buke ispušnim sustavima automobila i motocikala te proklizavanjem pogonskih kotača, priopćila je zagrebačka policija.

Postupanjem je obuhvaćeno 18 vozila od kojih je sedam zbog sumnje u tehničku ispravnost upućeno na izvanredni tehnički pregled u Stanicu za tehnički pregled, a koja suradnja je prethodno dogovorena sa Centrom za vozila Hrvatske. Obavljenim tehničkim pregledima, sedam osobnih automobila je isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti, dok su prilikom nadzora i utvrđena dva prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj zbog isteka prometna dozvole za više od 15 dana i jedan prekršaj zbog odbijanja testa na droge.

"Povodom svega navedenog i ovom prilikom želimo skrenuti pažnju za sve ljubitelje „brzina“ i „utrka“ da ceste nisu površine namijenjene za takvu vrstu dokazivanja vozačkih sposobnosti i vještina, kao i tehničkih mogućnosti te karakteristika njihovih vozila već za to postoje posebno namijenjene površine uz posebne sigurnosne mjere te uz kontrolirane uvjete na kojima se takve utrke mogu održavati, a da se ne dovodi u rizik njihova sigurnost niti sigurnost drugih sudionika u prometu", napominju iz policije.

Ključne riječi

Komentara 34

DU
Deleted user
15:54 11.12.2022.

Uhvatili i pustili, mozes mislit straha kojeg su tatinim sinovima utjerali u kosti😂😂 Uzmite im igracke i trajno vozacku pa ce biti nekog pomaka na bolje ovako je kazna sama sebi svrha bez efekta.

DU
Deleted user
14:42 11.12.2022.

Nažalost uvijek 'zaborave' pogledati Aveniju Dubrava gdje su uvečer velike brzine česte, iako je postaja u blizini

SA
sargu123
13:52 11.12.2022.

Moraš biti debelo iskompleksiran pa se baviti ovako nečim. Jadnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije