Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvanredno stanje

FOTO Guvernerka New Yorka nakon katastrofalnih poplava: 'Ovo je novo normalno'

Foto: Reuters/Pixsell
1/8
30.09.2023.
u 23:38

Hochul je upozorila na "po život opasne" poplave i proglasila je izvanredno stanje za New York, Long Island i Hudson Valley. Pozdravila je reakciju vlasti i rekla u subotu da nisu prijavljene žrtve unatoč obilnim kišama

Obilni pljuskovi nakon jednotjednih padalina koje su poplavile New York u petak posljedica su klimatskih promjena i vrlo vjerojatno će predstavljati "novo normalno", rekla je u subotu guvernerka New Yorka Kathy Hochul.

"Naravno, znamo, ovo je rezultat klimatskih promjena. Ovo je ono što nažalost moramo očekivati kao novo normalno", rekla je guvernerka Hochul u obraćanju. Oko 20 centimetara padalina palo je u nekim dijelova najmnogoljudnijeg grada u SAD-u, dovoljno da omogući morskom lavu iz zoološkog parka u Central Parku da lagodno zapliva iz nastambe.

Hochul je upozorila na "po život opasne" poplave i proglasila je izvanredno stanje za New York, Long Island i Hudson Valley. Pozdravila je reakciju vlasti i rekla u subotu da nisu prijavljene žrtve unatoč obilnim kišama.

Poplave su izazvale velike smetnje u njujorškom sustavu podzemne željeznice i željeznica Metro North, prema Metropolitanskoj agenciji za promet koja upravlja s obje. Neke podzemne linije su u cijelosti obustavljene, dok su mnoge stanice zatvorene. Autobusi su vozili krajnje sporo. Dužnosnici su upozorili Njujorčane da izbjegavaju putovanja osim ako ne bježe iz poplavljenog područja.

Hochul je rekla u subotu da će izvanredno stanje, koje omogućuje bržu alokaciju kriznih sredstava, ostati na snazi sljedećih šest dana.

Guvernerka New Yorka je dodala da je razgovarala s Bijelom kućom i čelnikom većine u Senatu, Chuckom Schumerom, te je rekla da su spremni podržati savezno proglašenje katastrofe ako to bude potrebno.

VIDEO Ulice poplavljene u New Yorku nakon jake kiše

Komentara 1

HO
homofobic
01:51 01.10.2023.

Ljudi se svuda prave blesavi i ignoriraju betonitanje i asvaltiranje povrsina koje su nekada upijale kisu i vegetacijom zaustavljale ili barem usporavale tok oborina. Naravno da krovovi zgrada i parkiralista samo skupljaju vodu i usmjeravaju ju nizvodno ali kada voda dode na niske kote onda imamo poplave. Normalno kao sto je normalno da prije ili kasnije poslije kise dolazi sunce!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije