Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
održavanje skupštine

Fortenova: Sud u Amsterdamu odbio još jedan zahtjev sankcioniranog SBK Art-a i Saifa Alketbija

Prodaje se Fortenova grupa
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
14.06.2023.
u 17:57

"Odbijanje novog zahtjeva SBK Art-a jedna je u nizu odluka nizozemskih sudova kojom se odbijaju pokušaji miješanja sankcionirane osobe u korporativne odluke Grupe", poručuje Fortenova grupa

Fortenova grupa oglasila se priopćenjem povodom odluke Suda u Amsterdamu koji je odbio još jedan zahtjev sankcioniranog SBK Art-a i Saifa Alketbija. Kako je pojašnjeno, sudac za privremene mjere Suda u Amsterdamu je, nakon održanog usmenog saslušanja stranaka, odbio zahtjeve SBK Art-a i Saifa Alketbija da se Fortenova Group STAK-u zabrani održavanje sutrašnje skupštine imatelja depozitarnih potvrda na kojem imatelji odlučuju o imenovanju Fabrisa Peruška u uprave nizozemskih društava.

"Hitno ročište održano je po zahtjevu od 8. lipnja 2023. te je održano prekjučer. SBK Art je, između ostaloga, tražio zaustavljanje skupštine na kojoj će imatelji depozitarnih potvrda glasovati o imenovanju Fabrisa Peruška, glavnog izvršnog direktora Fortenova grupe direktorom upravljačkih kompanija Fortenova grupe u Nizozemskoj, o tehničkim izmjenama dokumenata krovne udruge Fortenova STAK Stichting te izmjenama statuta Fortenova grupe koje reflektiraju konverziju temeljnog kapitala iz kuna u euro", ističe Fortenova grupa.

VEZANI ČLANCI:

S obzirom na hitnost prijedloga i predstojeću skupštinu sutra, dodaje se u priopćenju, Sud u Amsterdamu odbio je zahtjev bez detaljnog obrazloženja koje će uslijediti naknadno. O ostalim točkama zahtjeva Sud u Amsterdamu će također odlučiti naknadno.

"Odbijanje novog zahtjeva SBK Art-a jedna je u nizu odluka nizozemskih sudova kojom se odbijaju pokušaji miješanja sankcionirane osobe u korporativne odluke Grupe", zaključeno je. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije