Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podizao gotovinu

Firmu u Jadranovu direktor oštetio za 270.600 kuna

kuna, novac
Arhivska fotografija
04.01.2011.
u 19:34

Ovaj je 62-godišnjak, kako je utvrdila policija, kao direktor trgovačkog društva sa sjedištem u Jadranovu između siječnja i kolovoza 2008. u tri navrata podignuo gotovinu sa žiro-računa ovoga trgovačkog društva.

JADRANOVO - Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom iz Zagreba zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti i kazneno djelo krivotvorenja službene isprave.

Ovaj je 62-godišnjak, kako je utvrdila policija, kao direktor trgovačkog društva sa sjedištem u Jadranovu između siječnja i kolovoza 2008. godine u tri navrata podignuo gotovinu sa žiro-računa ovoga trgovačkog društva u iznosu od 234.500 tisuća kuna, o čemu nije izvijestio vlasnika trgovačkog društva, niti je podizanje novca opravdao u  knjigovodstvenim knjigama.

S deviznog računa toga trgovačkog društva ovaj je 62-godišnjak podignuo i pet tisuća eura radi pokrića deviznih dnevnica i troškova, koje je "pravdao" sa 29 putnih naloga, koje je sastavio, potpisao i ovjerio službenim pečatom u kojima je lažno prikazao razloge službenih putovanja u inozemstvo.

Ukupno je za sebe pribavio, a oštetio trgovačko društvo sa sjedištem u Jadranovu, oko 270.600 kuna.

Komentara 6

OB
-obrisani-
22:46 04.01.2011.

@velebit15 Ime, prezime itd nemreš dobit jer isti nije HDZeovac. Za esdepeovce i aenesovce nema ime i prezime, najviše iniciali.

Avatar tovar
tovar
14:48 05.01.2011.

Kako je krenulo bit će nedostatka policajaca , tako da je najbolje da svaki \"pošteni\" Hrvat postane policajac, pa nek tereti državni proračun. Vlastodršci: zaposlite što više policajaca, vidite da Vam nedostaju.

MM
Mladen Miletić
20:29 04.01.2011.

Kakva je to kontrola i sistem da se nalazi sada samo tu i tamo što je navodno netko prije 3 ili 5 ili 10 godina nešto ukrao....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije