Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVILA AMBASADA

Finska uvodi karantenu za sve građane koji dolaze iz Hrvatske: 'To je rizična zemlja'

Foto: INTS KALNINS/REUTERS/PIXSELL
11.08.2020.
u 11:26

U toj zemlji ukupno je zabilježeno 7,6 tisuća slučajeva zaraze s 333 preminulih.

Finska je odlučila uvesti obaveznu kućnu karantenu u trajanju od dva tjedna za sve koji u Finsku dolaze iz visoko rizičnih zemalja, među kojima je i Hrvatska.

Objavljeno je to na službenom Twitteru finske ambasade u Hrvatskoj.

"Finska će uvesti obaveznu kućnu karantenu od 14 dana za sve putnike koji dolaze u Finsku iz određenih zemalja visokog rizika (uključujući Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu). Uvest će se i obavezno testiranje na koronavirus. Više informacija do kraja ovog tjedna", navodi se u tvitu finske ambasade.

U toj zemlji sveukupno je zabilježeno 7,6 tisuća slučajeva zaraze s 333 preminula.

Komentara 51

Avatar Šangaj
Šangaj
12:02 11.08.2020.

Na cijelom Jadranu 0,095 %Finaca!Pa nek se smanji dolazak za 50% još uvijek će ih biti 0,5425 %.Glavno da to ne pada ne pamet Nijemcima,Austrijancima i Slovencima,a bome ni Poljacima!🤒

BA
banijash
12:14 11.08.2020.

Prije par dana vratio sam se sa odmora u Hrvatskoj. Po onome sta sam vidio mjere se provode samo u trgovinama. Inace ljudi su postali dosta svadljivi i nervozni. Na jednoj plazi stajao je rucnik i htio sam ga samo par cm pomaknut da bi bilo mjesta, i samo sto sam dotaknuo rucnik zacu se 10-tak metara dalje povici (ustvari urlanje) odraslog muskaraca i zene koji su sjedli u hladovini.."Eeeej..eeeej...eeeeeej! Slijedila je paljba muskaraca i zene..da odkud mi pravo da diram njihov rucnik? Pa reko htio sam samo malo pomaknut. Urla ovaj vlasnik rucnika dalje na mene "Ma boli me kur..c sta si ti htio! Odkud ti muda samo? Od kud si ti dosao?Odi tamo pa radi sta hoces..!" Orilo se plazom da su mnogi mogli cuti.. Inace fino tamo, ukusna jela, lijepo i cisto more..lijepa Hrvatska kao i uvijek :))

DU
Deleted user
12:23 11.08.2020.

vrlo vazno za hrvatsku ...vise finaca radi u veleposlanstvu u zg nego sto zivi hrvata u finskoj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije