Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJETI IM OVRHA

SDP će dug vraćati šest godina, dižu tužbu protiv Pavičić Vukičević i Bandića

sdp
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
09.02.2018.
u 22:14

Hoće li stranka prihvatiti ponudu ili neće još nije poznato jer je sjednica prekinuta

Pregovori između SDP-a i bivšeg SDP-ovca Slobodana Ljubičića, direktora TV Sljeme urodili su plodom.

Nakon višesatnih razgovora postignut je konačni dogovor otplate duga s kojim se SDP suočio prošli tjedan kada je stigla presuda Visokog trgovačkog suda. A prema kojoj SDP mora TV Sljemenu platiti gotovo 10 milijuna kuna (glavnica plus kamate i troškovi suda) zbog dugova iz kampanje Milana Bandića još iz 2009. godine kada je zadnji put bio SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Tim za pregovore

Tim za pregovore SDP-a, a u kojem su potpredsjednik stranke Peđa Grbin, glavni tajnik stranke Zvane Brumnić i poslovni direktor Nikša Vukas jučer su satima pregovarali sa Ljubičićem i na kraju je nagodba postignuta.

Dug ćemo platiti u roku od šest godina s tim da otplata većine duga ide tek u zadnje dvije godine. Paralelno ide regresna tužba protiv Jelene Pavičić Vukičević koja je neovlašteno stavila potpis na ugovor o cesiji i vjerojatno protiv Milana Bandića koji su nas i doveli u ovu situaciju, a možda i protiv još nekih osoba. Trebamo vidjeti s odvjetnicima - objašnjava jedan član predsjedništva SDP-a.

Ljubičić je, kaže naš izvor, pristao povući drugu tužbu koju vodi protiv svoje bivše stranke, a koja se odnosi na dugove za drugi krug lokalnih izbora.

– Nama je rečeno da će se, ako pristanemo na nagodbu, Ljubičić odreći tog drugog postupka koji još uvijek nije dovršen i ne zna se kako će biti presuđeno u tom slučaju – kaže izvor iz vodstva SDP-a.

Naš izvor iz vodstva kaže da je jedan od ključnih uvjeta direktora TV Sljemena na sastanku bio da SDP odustane od namjere da traži reviziju presude Visokog trgovačkog suda na Vrhovnom sudu, što je stranka prije nekoliko dana najavila nakon što se doznalo za spornu presudu. I od čega se sada odustaje.

– Ne znam kako će se na kraju stvar rasplesti, ali činjenica je da nisu svi članovi vodstva bili za nagodbu. Bilo je i onih koji smatraju da se ne bi trebalo nagađati s TV Sljemenom, već inzistirati na reviziji, pa i pod cijenu da nam račun bude blokiran – kaže naš izvor iz vodstva SDP-a.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ovaj je problem naslijedio što je i sam više puta ponovio na tiskovnoj konferenciji nakon sjednice vodstva.

- Suprotno najavama da će SDP završiti u bankrotu morat ću vas razočarati. SDP raste i nastaviti će rasti i kao što sam najavio da ćemo riješiti spor to smo i učinili- kazao je Bernardić koji je dodao kako ga je zatekao dug od 10 milijuna kuna kada je došao na čelo stranke i da je u godinu dana bolnim rezovima uspio konsolidirati stranku i da će opet.

Ključne riječi

Komentara 77

MA
matti
18:27 09.02.2018.

Uskocit ce Vecernji,Jutarnji,24 sata,Rtl,Nova,N1,Index, itd,itd.

DU
Deleted user
18:43 09.02.2018.

Organizirati donatorski koncert na kojem će vrlo rado nastupiti Riblja Čorba, Bajaga, Lepa Brena, Baja mali Kninđa, Ceca.Aktivirati članove i volontere svaki dan na Markov trg pred Sabor i Vladu, obavezno ponijeti škrablicu i radit ono što najbolje znadu.Čelništvo stranke na Dolac i prodavati zelje (glavice i rezano), dok još traje potražnja.Eto, spas i nije tako daleko.

AR
Artukovic
18:28 09.02.2018.

Cuj pitanje....sto stranka ima od nekretnina.Nema nista jer nista nisu ni kupili ni platili.Ostali su u prostorjama koje je koristila komunisticka partija Jugoslavije u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije