Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ogorčeni

Film o Domovinskom ratu razljutio Srbe: Krivi smo za sve, Hrvati ni za što!

domovinski rat
Foto: Youtube
1/5
09.10.2014.
u 13:20

Film traje nešto više od 13 minuta i, naravno, Srbi su označeni kao najveći zločinci, navodi srpski Telegraf

Animirani film Hrvatskog povijesnog muzeja snimljen za potrebe izložbe otvorene u povodu obilježavanja dvadesetogodišnjice "Domovinskog rata" naljutio je Srbiju.

Kako navode autori na YouTubeu, "film zorno prikazuje zamisao velikosrpskog zločinačkog projekta u koji su bili uključeni i domaći Srbi, ali i pozitivnu ulogu Hrvatske vojske na ratištima Bosne i Hercegovine". Srbima se film, koji je do sada pogledalo 100.000 ljudi, nimalo ne sviđa.

– U povodu 20 godina od rata na području bivše SFRJ, Hrvatski povijesni muzej napravio je animirani film o ratu u toj zemlji i navodnoj agresiji Srbije. Film traje nešto više od 13 minuta i, naravno, Srbi su označeni kao najveći zločinci – navodi srpski Telegraf u tekstu pod naslovom ''Hrvati napravili animirani film o ratu: Srbi za sve krivi, mi nismo ni za što".

Dodaje i da ''film prikazuje navodno velikosrpski zločinački projekt u koji su bili uključeni i Srbi iz Hrvatske. Također, veliča se pozitivna uloga hrvatske vojske na ratištima u BiH''.

>>Karadžić: Očekujem da će me osuditi, ali imam čistu savjest

>>'U pravu je Jović. Cilj hrvatskog referenduma bio je stvaranje države bez Srba'

 

Komentara 278

Avatar una12
una12
13:33 09.10.2014.

Bili agresor u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Kosovu i sad se prave blesavi.

VN
vratite nam posavinu
13:38 09.10.2014.

Pa sad bi se trebali mi i bosanci da stidimo istine zato sto su srbi palili,klali,ubijali,silovali,etnicki cistili prostore koji su bili u mapi velikosrpskih planova.Ne gospodo to je cinjenica i zato morate da nosite to ime GENOCIDASI i umjesto dada priznate sta ste radili i uputite javno izvinjenje na sve zrtve,kako bi doprinjeli pomirenju na ovim prostorima,vi i dalje potpirujete mrznju i uzdizete Vase koljace. Naravno vi zato namate dovoljno ljudske svijesti,jer da je imate nebi ni radili sta ste radili. Zato ne samo filmove snimati,nego svim medijskim snagama podkrepljivati istinu sta su srbi radili.

Avatar Marko232
Marko232
13:39 09.10.2014.

Dali su Hrvati bacali bombe po Beogradu ili su Srbi bacali bombe po zagrebu. Ne znam zbog čega bi se mi nešto morali ispričavat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije