Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlatna dolina

Festivali graševine i pjesme ove godine jedna su manifestacija

festival graševine (1)
Duško Mirković/Pixsell
12.05.2012.
u 08:55

Održat će se dvije glazbene večeri, proglasiti će najbolje graševine, izabrat će se vinska kraljica, proglasiti najljepša fotografija graševine u cvatu...

KUTJEVO – Nakon što je prošle godine grad Kutjevo po prvi puta imao festival tamburaške glazbe Zlatne žice Slavonije ove godine je odlučeno da se on održi zajedno sa gospodarskom priredbom Festival graševine pa se tako 1. i 2. lipnja održava jedinstvena priredba pod nazivom Festival pjesme i graševine.

- Imat ćemo dvije glazbene večeri od kojih će na prvoj tj. polufinalnoj nastupiti tamburaški sastavi i solisti koji tek dolaze, dok će završne večeri nastupiti brojni poznati izvođači kao što su Stjepan Jeršek Štef, Gazde, Đuka Čaić, Darko Domijan, Castrum i drugi – ističe umjetnički ravnatelj glazbenog festivala Tin Jelušić dodajući da će prvog dana koncert uz 20 godina rada imati Gazde.

Tijekom priredbe proglasit će se najbolje graševine čijih se 150 uzoraka ocjenjuje 11. i 12. svibnja u Vinariji Krauthaker, izabrat će se vinska kraljica, proglasiti najljepša fotografija graševine u cvatu, te najljepša boca prema vizualnom identitetu. Kutjevčani pripremaju brojne zanimljivosti za posjetitelje kao što su obilazak podruma vinskim vlakom, natjecanje novinarskih ekipa u kuhanju lovačkog gulaša u kotliću, nastupi folklornih skupina i drugo. Čelnici Glazbenog društva Zlatne žice koji organiziraju festival dogovorili su sa CMC televizijom emitiranje snimke obje večeri, a sve to bit će objavljeno i na dvostrukom albumu.

Komentara 4

JA
james49
09:30 12.05.2012.

Tam treba ići a ne na protestne skupove protiv trga M.Tita

KA
kapt56
08:45 13.05.2012.

James49 - Na festival graševine svakako treba ići jer je to super, ali isto tako i na protesne skupove protiv trga M. Tita jer taj ubojica hrvatskih rodoljuba nije zaslužio ime trga u Zagrebu.

VR
vratićesevalter
18:56 13.05.2012.

kapt56 Jedna takva kao ti koja je protestirala protiv Tita kaže kao i ti da je Tito zločinac odgovoran za logore kao što je Ausšvic.Što ti misliš o tome?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije