Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritizirali vladu

Ferdelji: Ova Vlada kotače okreće u krivom smjeru

vladimir ferdelji
Anto Magzan/PIXSELL
09.03.2013.
u 14:55

Naše gospodarstvo sve je više opterećeno, a novi način naplate PDV-a uništit će obrtnike, poručuje

Odluku Vlade da izmjeni Zakon o PDV-u, a prema kojoj se obrtnicima od 31. prosinca 2013. PDV više ne obračunava po naplaćenoj, nego po fakturiranoj realizaciji, oštro je na Cvjetnom trgu kritizirao koalicijski kadnidat HSLS-a, HSS-a i Zelene liste za gradonačelnika Zagreba, Vladimir Ferdelji. Upozorio je da se novom odlukom još više obrtništvo dovodi na rub.

- Ova Vlada kotače okreće u krivom smjeru. Naše gospodarstvo sve je više opterećeno, a novi način naplate PDV-a uništit će obrtnike. Dobar dio obrtnika neće moći to izdržati i vjerujem da će morati zatvoriti svoje obrte. Svjesni smo da svakog dana, u svakom pogledu sve više nazadujemo, a to je posjedica ove politike - pojasnio je Ferdelji.

Vladin potez kritizirao je i predsjednik Obrtničke komore Zagreb Ivan Obad, koji je zaprijetio da će, ukoliko Vlada bude inzistirala na njemu, tražiti ostavku ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa.

- Ako ovaj način plaćanja  PDV-a zaživi oskudica je potpisna za sve obrtnike, prisilit će nas da tražimo ostavku ministra - naglasio je Obad. U Hrvatskoj ima oko 80 tisuća obrtnika, od toga njih 14 tisuća u Zagrebu, a u posljednje tri godine tri tisuće njih ostalo je bez posla.

>>Već izmjene: Obrtnici će PDV ipak plaćati po naplati računa

>>Maras protiv Linića: Predložit ću da se PDV plaća po naplati

Komentara 6

KL
klokan13
15:43 09.03.2013.

Nadam se da ova Vlada neće izdržati do prosinca 2013. Ako Sabor ranije donese ovakav Zakon (kukurikavci imaju većinu) najbolje da i oni daju ostavke i otvore obrte, pa nek vide šta su izglasali ( kao i mnoge druge Zakone)

FI
fiona13
15:49 09.03.2013.

propašće i ono malo obrtnika šta je ostalo i pozatvarati se još radnih mjesta! Je li ova Vlada imala plan kako dokrajčiti sve ono što HDZ nije dovršio,ono malo šta je ostalo???

ET
etotak
15:52 09.03.2013.

Sto je to dovraga "fakturirana realizacija" ??? Ili je nesto realizirano ili nije. A je li "fakturirano" ili nesto drugo - kakve to veze ima s porezom? Ili se pak opet radi na porez na fikcije - ne ono sto jest nego ono sto bi bilo lijepo da je, iako bas i nije? Kao ono s porezom na nekretnine, a ne na prihod od njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije