Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JELENA KOVAČEVIĆ

Fatalna plavuša 27 puta izbola supruga dok su djeca spavala

Jelena Kovačević
Foto: Branimir Bradarić
24.04.2014.
u 16:34

Borislava su prvo gušili jastukom, a onda su ga počeli bosti. Nije odmah umro. Iscrpljen je sjeo i iskrvario

Upoznali su se preko Facebooka i započeli romansu. Četiri mjeseca bili su u vezi iako je Jelena Kovačević (31) živjela sa suprugom Borislavom (32) i njihovo dvoje djece u Vukovaru. Njezin novi odabranik bio je iz Zemuna. S Matijom Bašićem nalazila se potajno, no kad-tad trebali su razgovarati o njezinu suprugu i obitelji. Taj razgovor krenuo je u pogrešnom smjeru. Hladnokrvno su, gotovo do posljednjeg detalja, isplanirali Borislavovo ubojstvo.

Prali sa sebe krv žrtve

Jelena Kovačević zbog tog zločina nepravomoćno je osuđena na 30 godina zatvora, a njezin ljubavnik i pomagač Bašić na 25 godina. Odlučilo je tako vijeće Županijskog suda u Vukovaru, kojim je predsjedavao Nikola Bešenski. Tog 8. listopada 2011. godine, između 2.30 i 4 sata ujutro, Bašić je zakucao na vrata stana Kovačevićevih. Borislav, koji je radio u jednoj građevinskoj tvrtki, umoran od posla, spavao je na kauču u sobi. Fatalna Jelena Kovačević i ljubavnik Matija Bašić najprije su ga pokušali ugušiti jastukom dok je spavao, ali kako se Borislav počeo vrtjeti na krevetu i boriti za zrak, dvojac ga je počeo bosti po tijelu već pripremljenim noževima i odvijačem. Koristili su Bašićev skakavac, kuhinjski nož i odvijač koje su mu zabadali po cijelom tijelu. Borislav se očito rukama pokušavao obraniti jer mu je odsječeno i nekoliko prstiju na rukama.

Kasnijom obdukcijom utvrđeno je da su mu zadali ukupno 27 rana po tijelu, od kojih su 23 bile ubodne. Ipak, ni jedna od tih rana nije bila smrtonosna... Borislav je, iscrpljen, sjeo na krevet obilno krvareći. Umjesto da pozovu Hitnu pomoć i pokušaju mu spasiti život, oni su ga ostavili u tom položaju i s jakim bolovima da iskrvari i umre. Sve to vrijeme u susjednoj sobi, ne znajući što se događa u stanu, spavalo je dvoje malodobne djece Kovačevića. Ljubavnici su se počeli prati kako bi sa sebe skinuli krv kojom je bio poprskan cijeli stan. Nisu računali da će Borislav pružati takav otpor. Nakon svega Bašić je bacio svoju krvavu odjeću i odjenuo odjeću i obuću Borislava te se tako odjeven uputio prema Zemunu. Jelena je sačekala da joj se Bašić javi telefonom kada stigne u Zemun te je tek poslije šest sati pozvala majku i brata tvrdeći da su imali provalu u stan.

Želimo maksimalnu kaznu

– Nismo zadovoljni visinom kazne jer smo očekivali da će joj izreći maksimalnu kaznu, a njenom pomagaču možda nešto manju. Iz Odvjetništva su nam najavili da će se žaliti na presudu i tražiti višu kaznu. Čeka se samo da presuda bude napisana pa ćemo vidjeti što će reći Vrhovni sud. Svjesni smo da nama našeg sina nitko i ništa ne može vratiti, ali želimo da ona koja nam je svima uništila živote trune jer jedino to i zaslužuje – rekao je Borislavov otac Đorđe Kovačević.

Komentara 24

Avatar obersoldat
obersoldat
17:05 24.04.2014.

Jao novinarske logike: ''Umjesto da pozovu Hitnu pomoć i pokušaju mu spasiti život, oni su ga ostavili u tom položaju i s jakim bolovima da iskrvari i umre.'' Pa da su htjeli da živi ne bi ga uboli 27 puta. Dobro jutro!

KA
kafka
18:57 24.04.2014.

Vratiti smrtnu kaznu.! . . . . . . . . . . Zvijeri divlje!

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
17:44 24.04.2014.

Šta čovjeku može da padne na pamet to ne može ni đavlu,za svaku osudu,normalan čovjek ovako nešto ne može ni da smisli.Bolest...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije