Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je bio prvi?!

Fabijanić: Laž je da je PGS bio predlagatelj Zakona o brdsko-planinskom području 2002.

erik fabijanic,portal
Foto: Goran Kovačević/PIXSELL
16.03.2014.
u 14:27

Laž je da je PGS bio predlagatelj Zakona o brdsko-planinskom području 2002. godine, reagirao je danas Erik Fabijanić na nedavne tvrdnje PGS-a, odnosno predsjednika Daria Vasilića...

Laž je da je PGS bio predlagatelj Zakona o brdsko-planinskom području 2002. godine, reagirao je danas Erik Fabijanić na nedavne tvrdnje PGS-a, odnosno predsjednika Daria Vasilića. Ljutiti zbog takvog svojatanja zakona koji je itekako pomogao Gorskom kotaru, potrudili su se potražiti zapisnike sa saborske sjednice na kojoj je zakon donesen.

- U zapisniku Hrvatskog sabora u 4. sazivu stoji da je Dragutin Vrus govorio u ime predlagatelja, ne piše niti Dario Vasilić niti PGS. Nemam ništa protiv da se PGS brine o Gorskom kotaru, dapače, pozivam na konsenzus i zajedničko djelovanje za dobrobit Gorskog kotara, ali prestanimo se igrat. Kada neke ljude pogodi nesreća, u kadar ulijeće politika, kazao je Fabijanić u društvu Dragutina Vrusa i Vladimira Šepčića, zastupnika SDP-a 4. saziva Hrvatskog sabora.

Vrus je kazao kako je ideja o ovome zakonu zakonu krenula iz Društva Gorana do njegove konačne varijante, kada je u Saboru usvojen po hitnome postupku. Da Vrus nije bio uporan, toga zakona ne bi bilo, potvrdio je Šepčić, dodavši kako ostaje pitanje kako nesreću koja je zadesila Gorski kotar iskoristiti i ponuditi ono što tome kraju najviše nedostaje, a to su radna mjesta. - Da ono što raste u Gorskom kotaru bude iskorišteno i prerađeno, zaključio je Šepčić. O Gorskom kotaru treba raspravljati i dogovarati se, slažu se SDP-ovci. Upravo će se na sjednici Županijske skupštine 27. ožujka odlučivati o Deklaraciji o Gorskom kotaru koju su proteklog tjedna potpisali svi goranski gradonačelnici i načelnici.

>>Laburisti o dvostrukim pravilima u Županijskoj skupštini

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije