Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLAF POKRENUO ISTRAGU
Povratak na članak

Evo kako izgledaju lažne maske protiv koronavirusa koje vam mogu i naštetiti

U Uredu kažu i da su od samog početka pandemije prikupljali obavještajne podatke i informacije o toj ilegalnoj trgovini te da su u tijesnoj vezi s nadležnim tijelima u državama članicama EU i trećim zemljama.

Komentari 5

CR
crohumans
10:15 21.03.2020.

Postrožiti kazne i obavjestiti ljude na tv vijestima !

VL
RO
RogaBabaroga
15:41 20.03.2020.

neke ljude nista nece i ne moze sprijeciti! fuj

VL
JA
jameszg
10:18 21.03.2020.

Kriminalaca i psihopata koji žele iskoristit patnju će uvijek bit ! Al treba uvest strožike kazne jer druge nema !

VL
HO
homophob
17:11 20.03.2020.

Bivsi komunisti i novi fasisti bi uvijek nesto zabranjivali, oporezivali, ubirali dio zarade, opstruirali inicijativu! Nema maske koja u nekoj mjeri nije zastitna! Nama maske koja potpuno stiti od virusa! Najlosija maska radi sasvim dobro loveci kapljice kada netko kise: onoga koji kise ali onih u okolini koji bi te kapljice u zraku udahnuli i kontaminirali se virusima. Kao sto rasirena ribarska mreza ne moze zaustaviti komarce niti jedna maska ne moze sprijeciti viruse jer su neizmjerno sitni za mehanicko filtriranje virusa ali najobicnija gaza u 3 - 4 sloja ce uspjesno zaustaviti kapljice aerosola posljedice kihanja i kasljanja koje su zasicene mikroorganizmima. Znaci maska sama po sebi nije potpuna zastita ali PRIDONOSI zastiti kao pranje ruku nakon diranja povrsina predmeta ili objekata koji su mogli (ali ne i morali) biti kontaminirani, naucenom novom praksom ne diranja lica (nosa, usnica, ociju) dlanovima ili prstima, Stavljanju rasirenih tekstilnih ili papirnatih maramica kada kisemo, izbjegavati dodirivanje drugih osoba ... Znaci svi mali koraci u zastiti naseg zdravlja kako god mali pojedinacno bili pridonose ukupnoj sumi obrane i daju nam vecu vjerojatnost prezivljavanja! Samo novi fasisti su opsjednuti s "laznim" i stetnim krivotvorenim maskama, tenisicama, torbicama ... samo da u sprezi "originalnih" proizvodaca izvuku iz raje vise novca za skuplje koje najcesce uopce nije kvalitetnije!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.