Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljedice poplava

Eutaniziranje stoke na ugroženim područjima

krava
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
29.05.2014.
u 08:15

Također valja angažirati što veći broj volontera za uklanjanje vreća s pijeskom s prometnica i izgraditi pontonski most u Savskoj ulici u naselju Račinovci prema Savi i kanalu Teča, navodi se u zaključcima Stožera za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije.

Svu živu stoku na ugroženim područjima, u Gunji, Rajevu Selu, Račinovcima i Đurićima, u suradnji s tvrtkom Agroproteinkom d.d., treba odvesti ovlaštenim osobama na eutanaziranje jer je opasna zbog svog zdravstvenog stanja i mogućnosti zaraze, jedan je od zaključaka sjednice Stožera za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije. 

Dodaje se da, ako spomenuta tvrtka ne može žurno organizirati kvalitetno rješavanje ovog problema, Stožer predlaže da se odobri kopanje sanacijskih jama za uginulu stoku koja će biti pod kontrolom veterinarskih inspektora. Uginulu stoku mora se hitno izvesti zbog sprečavanja razvoja zaraze, s Ministarstvom poljoprivrede i Upravom za veterinarstvo dogovoriti da se omogući vraćanje izmještene stoke iz Vrbanje i Drenovaca, odobriti djelatnicima MUP-a da odrade odstrel još žive stoke koja nije za ljudsku prehranu, Hrvatska vojska treba pomoći u izvozu uginule stoke, hitno riješiti problem zaštitne opreme jer nedostatak koči sanaciju terena i povratak izmještenog stanovništva.

Također valja angažirati što veći broj volontera za uklanjanje vreća s pijeskom s prometnica i izgraditi pontonski most u  Savskoj ulici u naselju Račinovci prema Savi i kanalu Teča, navodi se u zaključcima Stožera za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije.

>> Život se polako vraća i u Rajevo Selo: 'Najbitnija je živa glava'

Komentara 7

Avatar Bastet
Bastet
09:56 29.05.2014.

a da najprije provjerite zdravstveno stanje stoke, prije nego što ih poubijate, i ovako je stoka previše toga pretrpila

KA
kafka
10:47 29.05.2014.

"Svu živu stoku na ugroženim područjima . . . treba odvesti ovlaštenim osobama na eutanaziranje jer je opasna zbog svog zdravstvenog stanja i mogućnosti zaraze, jedan je od zaključaka sjednice Stožera". . . . . ??? . . . .. . . . . . . . . . . . . . . Tko je tako što predložio? To bi moglo imati smisla za stoku koja je u dovoljno teškom stanju da je oporavak nemoguć ili upitan. U protivnom to nisu dobre namjere i moglo bi se pomisliti da u svoj toj nesreći netko želi zaraditi i jeftino dobiti stoku za klanje.

KA
kafka
10:52 29.05.2014.

Ne dirajte mi kravicu!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije