Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Europski sud: Banke ne mogu tužiti državu zbog švicarca

07.03.2018.
u 00:00

Kad smo Aleksiću poslali odluku, ushićeno je uzvratio: – Izuzetno sam zadovoljan i moram reći da obožavam Sud EU.

Kad je Vlada u studenome odgovorila na zastupničko pitanje Gorana Aleksića o arbitražnom sporu Unicredita zbog “švicaraca”, pokrenutom u Washingtonu temeljem ugovora Hrvatske s Austrijom o zaštiti i poticanju ulaganja, rečeno je kako će konačnu ocjenu usklađenosti tog ugovora s pravom EU dati Sud EU u predmetu Achmea (C-284/16), i to obvezujuće za sve članice EU, pa i Hrvatsku.

Jučer je Sud EU presudio. Kad smo Aleksiću poslali odluku, ushićeno je uzvratio: – Izuzetno sam zadovoljan i moram reći da obožavam Sud EU. Od samoga početka arbitražnoga spora u Washingtonu i ja, i moji stručni suradnici iz stranke Snaga te iz Udruge Franak tvrdili smo da bilateralni ugovor na temelju kojeg je Unicredit pokrenuo arbitražu nije u skladu s EU pravom pa zbog toga RH u toj arbitraži ne smije sudjelovati uz prigovor nenadležnosti ICSID-a. 

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Njemačka svojim škverovima dala 5 milijardi eura jamstava, zašto ne bi i Hrvatska

>>Hitne mjere za blokirane bit će predstavljene do kraja tjedna

>>Superautomobil Mate Rimca

>>Klinika u Vinogradskoj dobila još dvije neurokirurginje

>>Ivica Kostelić hodat će 620 km Norveškom i Islandom

>>Priču I.B. Mažuranić 'Jaglenac i Rutvica' pretvorio u strip

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 3

BU
Bubalamala
08:56 07.03.2018.

Još jedna pobjeda u režiji SDP-e vlade ! Nakon što su zemlju izvukli iz duboke krize doveli je u pozitivan trend, ovaj zakon o šwicarcima za mnoge obitelji život znače.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
22:36 06.03.2018.

bravo Milanovic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije