Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raščišćavanje prošlosti
Povratak na članak

Europski parlament poziva Srbiju da otvori arhive Udbe

Sve zemlje u tranziciji raščišćavale su sa svojom prošlošću tajnih partijskih službi, a sa Srbijom je stvar u tome da se druge države koje su bile dio bivše Jugoslavije nalaze u težoj situaciji jer su arhivi u Beogradu, kaže Jelko Kacin.

Komentari 13

ĆA
ćaćaća
21:18 14.01.2014.

nakon ovoga drugari iz zagreba hitno zovu drugare iz beograda da se sakriju dokumenti o udbašima iz hrvatske..da nebi mnogi očevi uglednih političara u hr izašli na svjetlo dana kao nalagodavci ubojstava i suradnici udbe...

VL
JU
juma
21:48 14.01.2014.

Europski parlament poziva Srbiju da otvori arhive Udbe ---------------------------------------------------------------------------------------- Inreresantno je zapravo to što je ovaj amandman došao od strane bugarskih parlamentaraca??? To nam u stvari govori više od cijelog ostatka teksta. Po ovome ispada kako je Bugarska bila republikaika u sastavu SFRJ, a ne Slovenija ili Hrvatska, koje bi se taj problem puno više trebao ticati nego Bugare? Očigledno je kako u tim arhivima ima jako puno prljavog veša i materijala koji teško tereti vladajuće strukture HR i SLO. Hvala vam dragi Bugari što nam pomažete da raščistimo s udbaškim zločincima ui doušnicima. Mi smo svoje europarlamentarce birali zbog toga da bi mogli za masnu plaću diskutirati o razlikama u kakvoći voćnih sokova ili čokolade izmedju starih i novih članica EU. Sitnice poput stotine ubijenih i tisuće proganjanih i zatvaranih kao i veze naredbodavaca s aktualnim strukturama nas ne interesiraju. Time neka se umjesto nas bave Bugari, mi smo antifašisti po definiciji i nas se to ne tiče.

VL
RI
Rizlman
21:54 14.01.2014.

Gdje je ovdje hrvatski zahtjev? Pa ovo nikome nije o glavu kao Hrvatskoj, bitno da ne može biti bitnije. Moždfa je razlog u tome što su trenutno na vlasti oni kojima bi odgovaralo da ti arhivi ostanu skriveni, jer bii na vidjelo izašle svakakve stvari o njima a napose o njihovim očevima.

VL
Avatar maraaa
maraaa
22:01 14.01.2014.

ne vjerujem više ni u arhive. očistili su što im se ne sviđa ,ostvili što im paše... da su htjeli dati HR njihovo već bi to učiinili.

VL
BK
B Kosa
10:10 15.01.2014.

naravno da je udbina centrala bila u beogradu a hrvatske izdaice poslusno su radili za njih. Covjek skoro pise da UDBA nije mogla naci ni jednog albanca da ubija svoj narod a uvjek su nasli hrvata koji ce im vjerno sluziti i raditi protiv svog naroda

VL
AA
aabbcc
21:09 14.01.2014.

Sad su Srbe zbunili pa nece znati koju da im posalju : Iz Stare ili nove Jugoslavije ili ovih najnovijih drzava sa Kosovom bez Metohije.

VL
Avatar Serbinovo
Serbinovo
20:04 15.01.2014.

A zašto bi otvarali arhive kada i onako nećemo biti u EU Ako Ruse interesuje njima ćemo otvoriti arhive

VL
IN
intellegens
10:54 15.01.2014.

Kakve gluposti citaju ljudi u hrvatskoj je zalosno. Prvo koga u eu zanima nekakva UDBA, KGB, Stasi... ta vremena su odavno prosla. Ovo je samo bitno u hrvatskoj da bi es otklonila paznja od 22 godine planske pljace. Sada nakon sto se je rijesio problem sa pederima je to jedino cime oni koji vladaju hrvatskom a to nije ova vlast zabavljaju narod.

VL
Avatar Lt Rinas
Lt Rinas
20:46 14.01.2014.

Al' samo ako adresant bude SFRJ, drugačije ne mere.

VL
SR
srbja
20:46 14.01.2014.

Nemojte prebacivati svoj prljav veš na Srbe i Srbiju. Glavni grad YU je mogao da bude i u Zagrebu, Sarajevu ali je drug Hrvat Tito odlučio da bude u Srbiji, sada znam i zašto...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.