Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Europska unijo, tvoja evanđelja i tvoja veličanstvena himna bit će jednog dana tvoja optužnica

Red je da sada titulu Europski građanin dobije Viktor Orbán

Komentari 8

RE
reckakultura
12:15 08.03.2020.

Pofuk, budi toliko dobar pa ove prekrasne citate pročitaj na grčko-turskoj granici svojoj napaćenoj migrantskoj braći, možda te koji miroljubivo-toleratni kamen promaši.

VL
DU
Deleted user
12:27 08.03.2020.

Molio bih doticne da prestanu pametovat i postavljat se kao dusebriznici koji su iznad svih ostalih gradana ove zemlje i Europske Unije. Nek mi Bog oprosti ali ove sto vicu "allahu akbar" preferiram da su sto dalje od mojih vrata. A onaj "Isusovac" neka slobodno primi sve one pakistance i afganistance u svoju kucu ako mu je vec to drago. Preporucam da konvertira svoju crkvu u dzamiju tako da se sto lakse integriraju.

VL
AE
Aero
15:04 08.03.2020.

Gosp. Branimir nam je lijepo citirao evanđelje. Međutim, umjesto da citira evanđelje i umjesto da samo piše o potrebi pomaganja ovom nesretnom svijetu, neka osobnim primjerom pokaže da odista vjeruje u to što piše. Neka, naprimjer, udomi jednu migrantsku obiteljj i neka joj se posveti. I neka nam onda piše kolumne jer taj citat iz evanđelja se odnosi na sve nas, ne samo na vlade europskih država. No, pretpostavljam da bi gosp. Branimir drugačije pisao kad bi se u njegovom kvartu podiglo naselje s tisućama migranta. Samo pretpostavljam. Ne bi mu bilo ni do evanđelja, ni do Schillera. Ja sam opsolutno za to da se tom jadnom svijetu pomogne, ali ne na ovaj način. Naime, ružno je i pokvareno da ih se velikom broju zove, a da zapravo nemaš strategiju što s njima. To nije pomoć, to je, rekli bi Srbi, "zamajavnje". Problem treba riješiti u njegovom korijenu. Arhitekti rata i mira na Bliskom istoku to mogu vrlo lako riješiti kad bi htjeli. Ili uzmimo prim jer Pakistana iz kojeg dolazi veliki broj migranata. U Pakistanu nema rata. Pakistan nije ni rupa od države. On je čak i nuklearna sila. Pa zašto Pakistan ne riješi egzistencijalne probleme svojih građana neko bi to trebala riješavati Švedska? Što se tiče azila, ne valja zloupotrebljavati taj institut. Zna se dobro što je azil i kako se on dobiva. Dakle, azil mogu tražiti samo oni kojima je život u svojim domovinama ugrožen zbog svojih političkih, vjerskih i drugih uvjerenja.

VL
BA
barkod
18:56 08.03.2020.

Daleko bolje bi bilo da Branimir piše o glazbi, bilo kritičke osvrte ili intervjue sa glazbenim umjetnicima a ne ovakva politička sranja. Po ovome što Pofuk piše i da se to dogodi, sigurno za 50 godina Europe kakva je danas ili prije 20 godina neće biti. I umjesto Beethovena, Mozarta ili Brahmsa svaki petak će neke nove generacije slušati mujezine.

VL
ČE
četvrti
15:59 08.03.2020.

Zašto svima smeta mađarska žica, a nikome, ama baš nikome slovenska? Tim više što je ova druga, što se tiče RH, gora uz prvu je ionako Drava. (Inače, prva rečenica ovoga teksta nije logična).

VL
NE
neboiznadzagreba2
01:38 09.03.2020.

Nije hrabro već je popularno napadati europske građane kao nekršćane, rasiste antimigrante i sl., no hrabro bi bilo istražiti uzroke i posljedice ove najezde- te su sirote ljude pokrenuli oni koji misle da imaju pravo usmjeravati, umjetno i planski, životeote svih ljudi i naroda na Zemlji. Najveći Antikristi, putem medija, nabijaju na nos kršćanima da nisu dovoljno kršćani- tu ne mislim na Vas gospodine Pofuk, Vi ste samo naivni, mislim na one kojima su i kršćani i budisti i muslimani i ateisti samo gnojivo za svijet kakav nameću..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.