Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI SE NORMALIZACIJA ODNOSA
Povratak na članak

Europska unija produljila gospodarske sankcije Rusiji za šest mjeseci

Sankcije su uvedene nakon nesreće zrakoplova Malaysia Airlinesa koji je u srpnju 2014. pogođen raketom iznad Ukrajine pri čemu je poginulo 298 putnika.

Komentari 17

AA
aabbcc
11:03 13.12.2019.

Dobra vijest da nije tih sankcija Rusi bi nam pojeli sve mandarine.

VL
Avatar partner
partner
20:35 13.12.2019.

Sper za EU. Ovi izgleda nemaju problema sa sankcijama........... Ogromna količina pilećih bataka prijeći će preko Atlantika do kraja ove godine. Kupac je američko Ministarstvo obrane, a prodavač jedno od poljoprivrednih gospodarstava Kurske oblasti specijalizirano za opskrbu piletinom i svinjetinom iz ekološkog uzgoja”, prenosi ruska specijalizirana stranica Meat Info.

VL
Avatar partner
partner
20:38 13.12.2019.

Jos jednom super za EU, ovi izgleda nemaju problema sa sankcijama a i interesantno je da ovo neces procitati u vecernjem............US company scoops up Russian Beriev Be-200 firefighting amphibians. Posted on September 21st, 2019 by ES in Aerospace. The orderr for ten Be-200s was signed between Seaplane Global Air Services and Beriev at the recent Hydroaviasalon amphibian air show in Gelendzhik (UAC) Seaplane Global Air Services of the USA has placed a ‘firm’ order with Beriev Aircraft Company (part of UAC, United Aircraft Corporation), for four Be-200ES twin-engined amphibian aircraft, plus options for six more, the Russian manufacturer reveals. The Be-200ES is a renowned water-scooping, firefighting aircraft that has a wingspan of 108 feet, a flight range of 2,051 miles, a top speed of 435 miles per hour and weighs more than 60,000 pounds. The sales document, signed at the recent Hydroaviasalon amphibian air show in Gelendzhik (Russia), reveals that the first two aircraft will be powered by their original Ukrainian D-436TP turbofans, whereas the remaining two will come with a new engine option: the Russo-French SaM-146s, which also power the Sukhoi Superjet 100 (SSJ100) regional airliner. Seaplane Global Air Services’ president Patrick Massardy commented in a statement that his company “has committed to help our customers fight forest fires with the most efficient airplane there is on the market, so we opted for Be-200 for its speed, range and water scooping capacity.”

VL
NA
navijala
09:16 13.12.2019.

Europljani su sebi natturili sankcije,koja glupost. Sa Rusijom se da lakše živjeti u Europi,a oni neka luduju i pokajat će se. Ima vremena.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
08:36 13.12.2019.

Rusiju zanimaju sankcije kao lanjski snjeg .Dali stte vi sami sebi sankcije. EU izgubila stotine milijardi uvodec sankcije Rusiji. Stotine kamiona na Baltiku vraca se nazad sa pokvarenom robom. Jadnici cekakaju da naspu deset litara benzina .Tako cekaju satima sad Rusija zaobilazi njihove luke tuce ostat kratki stotine milona.Gledam ovdje u Moskvi Njemac bizmismeni opsjesdaju Rus predsjednika da skinu sankcije. Neki dana direktori SIEMENSA BOSCH kazu izgubili milijarde.Otvaraju tvornic MERCEDESA tu u MOSKVI Tvornica VW u N NOVOGORADU. zatim OPEL otvara pogon 300km od moskve.Haha Rusi otvorise plinovod SILU SIBIRA dug 8500km. 8.01 2020 god gotov Turski tok prvi kubicni metri nastavit ce dalje za Europu.Zatim SJEVERNI TOK za Njemac polovicom iduce god bit ce gotov.Vidite koliko Rusija napravi za posljedn deset god.Poveza dva kontinenta sa cjevima. Lova do krova zatim napravise Olimp u Sociju i infrakstruturu ulog 55milijardi Dvnest preljepi stadiona desetine sportski hala. Najvecu djecju bolnicu na svjetu ovdje u Moskvi. Zatim KRIMKI MOST dug skoro 20km.. Neki dana otvorise Auto put MOSKVA ST PETERZBURG dug 700km.Zatim pravit cese most za OTOK SAHALIN dugacak 550km.Hoce INDIJA DVI KOREJE JAPAN DA GRADE PLINOVOD SA RUSIJOM.Pa najveci amer saveznici hoce Rus oruzje.Nezamisliva lova nami bi trebalo milenijum tako nesto napravit.necu pisati o manjim zahvatima glava boli.Bit ce tesko citati mojin domacin Amerikancin pojest cese od jada. Neprijatelji Rus samo je mogu njemo gledati.

VL
Avatar nekakav
nekakav
13:59 13.12.2019.

hm, taj minski sporazum su potpisali kijev i pobunjenici, ne kijev i moskva. strane u sukobu nisu rusija i ukrajina, već dio ukrajine i centralna vlast. rusija nema nikakvih obveza prema tom dokumentu, ona je samo promatrač, medijator. u istom rangu kao npr. njemačka. ukrajina nije provela ključan dio sporazuma, veću autonomiju regijama, ne radi se samo o tim dvjema regijama, već i o ostalima, koje svaka za sebe traže više autonomije, da više novca ostane na njenom području (kako nam je to poznato u hrvatskoj....), jednom riječju, decentralizaciju! što bi sad rusija trebala napraviti, ući u ukrajinu i nešto napraviti?! da pritisne ukrajinske oporbenjake, naoružane, da se 'pomire' sa kijevom, koji im je razorio sve? malo se pretjeruje s tim ruskim obvezama, jer ih nema. a to što netko očekuje, je njegov problem. ukrajina je ta koja mora nešto napraviti. nakon toga su drugi u obvezi. uskoro sud će odlučiti o 3 mlrd dolara koje je rusija posudila ukrajini, ova potrošila, sad ne želi platiti, jer je to kao janukovićev kredit... sa kamatama bit će lijepa cifra. bez tranzita plina ukrajina ostaje do 3 mlrd dolara godišnje prihoda. 3 mlrd nije malo za zemlju od 30 i nešto mil stanovnika. to je 3.000 dolara po glavi.

VL
MA
marsovac
17:50 13.12.2019.

opet to ti trkenjas,...ruse samo tako raumiju srbi,....a to si,.....ha, ha, ah,.........

VL
SO
Sotona
14:01 14.12.2019.

Glupi Rusi sastanak sa Ukrajinskim predstavnicima + čelnicima = pametnima Europske unije. Amerikanci su ti koji diktiraju sve = moderni Staljin sve što se tiće vojske naoružanaja, politike i ekonomije što se radi apso,utno sve što se smije a štomije a što ne u EU i oni ti jasni ""ćelnici""" več kad su stupili na radno mjesto znaju da ne smiju da prdnu od svoje strane nikakova riješenja niti nuditi niti prihvalati bilo kaoja bez bladosoava# žutokosoga poglavice najčelnijeg čelnika# .. Demiokraskog nadčelnika-svih čečnika . Koji se igraju politike i samo su pokornr sluge poglavice da svoja plemena kao vode ! Ako Ukrajina ima problem ( a ima kroz nagovoere nekih čelnika ) sa Rusijom onda se oni sataju i to riješavaju j kave veze ima baš Francuska i Njemalka sa tim sporom ???? A moč za to riješenje ili utjecaj je isti kao da su poslali Bugarsku i Zanzibar ???? Ili Srpskog i Kosovarsko ćelnika...

VL
Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
18:24 13.12.2019.

Ja mislio čitajući tu na portalu da u Rusiji teku med i mlijeko a ovamo gospodarske sankcije sad i sportske sankcije pa se pitam pišu li komentatori to bez veze ili sve to Rusi po običaju dobro skrivaju ?

VL
DU
Deleted user
20:52 13.12.2019.

EU nema drugog izbora osim uvođenja gospodarskih sankcija agresivnoj i osvajačkoj politici rusije. Bilo bi nam svima lakše kada bi ruska vojska napustila Ukrajinu jer ih Ukrajinci ne žele u svojoj zemlji.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.