Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM
Povratak na članak

Europa će migrantima iz Afrike i Azije zatvoriti vrata i ciljano privlačiti radnike

Politiolog Tihomir Cipek govori o aktualnim temama iseljavanja mladih, uvozu radnika, demografskoj obnovi Hrvatske i EU te o kandidatima na skorim predsjedničkim izborima

Komentari 14

BA
bakulušić
21:40 29.09.2019.

U Hrvatskoj ne postoje ni ljevica ni desnica. Zanimljivo da profesor vjeruje u jačanje "desnice" u Hrvatskoj locirajući "desnicu" u udruge civilnog društva koje su tražili promjenu izbornog zakonodavstva. Zanimljivo je i da u nekim drugim udrugama civilnog društva ne vidi "ljevicu" iako je to vidljivo i politički najnepismenijim ljudima. I zanimljivo je da ne smatra da bi i te udruge trebale izaći na izbore da bi njihovo mišljenje bilo relevantno,kao što to preporuča "desnim" udrugama. Vrlo zanimljivo!

VL
DU
Deleted user
22:29 29.09.2019.

Kakvih mi sve "stručnjaka" u Hrvatskoj imamo!! Da se čovjek struke iz koje "stručnjaci" dolaze jednostavno preplaši. Bilo da su iz socijalnih nauka, društvenih ili administativnih ili političkih sredina. Bolje bi nam bilo kada bi imali manje "stručnjaka" a više stručnih ljudi s svim resurscima koje ta stručnost zahtijeva.

VL
ZN
znam
08:37 30.09.2019.

U filmu The Interpreter postoji scena gdje Nicole Kindman razgovara sa svojim sunarodnjakom iz Juznoafricke Republike, ispred zgrade UN-a. On njoj kaze da svijetom vladaju velike korporacije a da su zastave samo simbol. Nazalost to je stvarnost; ja bih joss dodao i poneki bogati pojedinci imaju vise utjecaja nego svi nasi "ljevicari" i "desnicari".

VL
Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
23:46 29.09.2019.

Baš sam radoznao kako će EU zatvoriti granice???

VL
MS
mala_sova
21:18 29.09.2019.

U normalnoj zemlji ovakav stručnjak ne bi mogao raditi ni na pražnjenju septičkih jama.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.