Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIJEĆE EU

EU priprema pakete pomoći zemljama južnoga Sredozemlja

Ashton Small.jpg
European Commission
Autor
Stojan de Prato
21.02.2011.
u 18:53

Talijani i Česi spriječili su izravnu osudu zločina Al-Qadhafijeva režima nad prosvjednicima

Ministri vanjskih poslova EU 27 na sastanku Vijeća EU za vanjske odnose u ponedjeljak u Bruxellesu osudili su državno nasilje protiv prosvjednika u Libiji i, izbjegavši zbog talijanskoga i češkoga protivljenja izravno osuditi diktatorski Al-Qadhafijev režim, pozvali “sve strane na suzdržanost”. Pozdravili su odluku bahrainskih vlasti da “otvore nacionalni razgovor”,  na što su pozvali i jemenske vlasti. Demokratizaciju Tunisa obećali su pomoći “određenim sredstvima”, dok su u Egiptu “spremni poduprijeti miran i uredan prijelaz k demokratskoj vlasti”. 

Podsjetivši da “Europa sa Sredozemljem dijeli zajedničku povijest i kulturno naslijeđe”, svim zemljama u južnome susjedstvu koje poduzmu demokratske i gospodarske preobrazbe Vijeće EU obećava “političke poticaje i potporne pakete utemeljene na postojećim programima", ali ih također upozorava da moraju suzbiti nezakonito useljavanje u EU.

Nikakve se konkretne ponude, međutim, u zaključcima Vijeća na spominju. Šefica europske diplomacije barunica Catherine Ashton, koja je nakon sastanka ponovno otputovala u Tunis, najavila je, međutim, “sveobuhvatne pakete mjera prilagođene posebnim potrebama pojedine zemlje”, u koje će se uključiti Europska ulagačka banka (EIB). 

Komentara 2

OB
-obrisani-
21:29 22.02.2011.

Siromašni Slovaci dobiće od države brašno i testenine BRATISLAVA - Zbog ubrzanog poskupljenja namirnica na svetskim tržištima i u Slovačkoj vlada premijerke Ivete Radičove odlučila je da siromašnim Slovacima u proleće počne da deli besplatno brašno i testenine. \"Već jee raspisan tender za preradu 45.000 tona žitarica. Od njih će se napraviti brašno i testenine koje ćemo besplatno podeliti ljudima kojima su najpotrebniji\", kazao je danas posle sastanka sa premijerkom Radičovom i ministrom privrede Jurajom Miškovom slovački ministar poljoprivrede Zolt Šimon. .

UK
Ugo Kajvez
23:41 22.02.2011.

Uahahahha .......... raj na zemlji !!! ......... uahahaahaha ........ f**king losers !! ......... i još veći oni koji im trče u zagrljaj !! .............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije