Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novosti u prometu

EU predlaže nova prometna pravila: Najviše se odnose na mlade vozače

Pojačan promet na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
09.12.2023.
u 15:29

Neki od prijedloga su jedinstvena digitalna vozačka dozvola za sve zemlje i jednako kažnjavanje neprimjerenog ponašanja za upravljačem u svim zemljama Europske unije.

Europska unija predložila je promjene koje bi zahvatile i mlade vozače koji bi mogli položiti vozački ispit sa 17 godina, a do punoljetnosti bi morali voziti sa starijom osobom.

 "Zakonodavstvo treba dobro razjasniti tko su te osobe koje bi bile u pratnji, koje imaju pravo biti pratnja, da li su kažnjavani, nisu kažnjavani, u krajnjoj liniji trebali bi biti članovi obitelji, roditelji", navodi stručni voditelj i predavač u autoškoli Siniša Pšeničnik, piše Dnevnik.hr.

POVEZANI ČLANCI:

Također, predlažu jedinstvenu digitalnu vozačku dozvolu za sve zemlje i jednako kažnjavanje neprimjerenog ponašanja za upravljačem u svim zemljama Europske unije.

>> VIDEO Sukob navijača i policije nakon utakmice Lokomotiva - Hajduk

Ključne riječi

Komentara 1

SK
SkvikiZg
17:21 09.12.2023.

Europska unija predložila je promjene koje bi zahvatile i mlade vozače koji bi mogli položiti vozački ispit sa 17 godina, a do punoljetnosti bi morali voziti sa starijom osobom.. To bi po našem zakonu značilo da svi koje danas tretiraju ko malodobne u slučaju kažnjavanja nebi smeli vozit sami aute

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije