Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u Varaždinu

Ernoić: Inzistirat ćemo na tome da svi ugovori budu javni

'15.12.2010. Ulica Petra Kresimira, Varazdin -  Predstavljanje novog gradskog vodstva HSLS-a, predsjednik Miljenko Ernoic Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
26.09.2011.
u 12:50

Ernoićevi zamjenici, Jasna Porobija i Josip Stanek najavili su veću pomoć obrtnicima, kojih u gradu ima više od 1400

- Ne želimo građanima obećavati stvari za čiju realizaciju treba nekoliko godina. Treba biti iskren i realan. Novog gradonačelnika čeka mandat od 18 mjeseci pa i program treba biti tako koncipiran. Zato smo naš program i nazvali “Za Varaždin” uz dodatak “bez fige v žepu...” - rekao je predstavljanju programa, kandidat za varaždinskog gradonačelnika, Miljenko Ernoić.

 

- Gradom ćemo upravljati otvoreno, javno i odgovorno. Stoga ćemo inzistirati da svi prošli i budući ugovori budu javni, ništa nećemo skrivati, a prije samih potpisivanja provodit ćemo javnu raspravu. Znamo da građanima veliki problem predstavljaju računi za grijanje. U drugim je gradovima taj problem riješen s fondovima, ali potrebna je suradnja građana s gradom, kako bismo zajednički nastupili prema fondovima. Do sada je ta suradnja izostala - istaknuo je Ernoić, osvrnuvši se i na kronični problem Varaždina oko zbrinjavanja otpada.

 

- Temeljno je pravo da taj problem na sebe preuzme tvrtka Varkom. Potrebno je preispitivanje dosad potpisanih ugovora. To traži i javnost, stoga čudi odluka s posljednje sjednice Gradskog vijeća koje nije htjelo o tome raspravljati - istaknuo je Ernoić.

 

Ernoićevi zamjenici, Jasna Porobija i Josip Stanek najavili su veću pomoć obrtnicima, kojih u gradu ima više od 1400, kao i veća ulaganja u infrastrukturu rubnih dijelova grada.

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
19:40 03.10.2011.

niti jedan ugovor nikad niej bio javni, neće ni ostali. pa što misliš ti miljenko, da će firme potpisivati ugovore kojima ćeš ti mahati kasnije? ti znaš za tajnost ugovora? o zakonitost ibrine revizija, zato se ti ne brini. daj e bilo u čehokovim poslovima što nezakonito, već bi njega revizija ščepala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije