Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE POTVRĐENO

Erdogan ovoga tjedna boravi u Sarajevu, Dodik navodno prekida bojkot Predsjedništva BiH

Patrijarh Porfirije stigao u Doboj, dočekao ga i Dodik
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
1/2
23.08.2021.
u 17:04

Iz krugova bliskih Dodiku u ponedjeljak nije bilo službene potvrde da će i on biti na tom sastanku kako najavljuju mediji

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan ovog tjedna boravit će u Bosni i Hercegovini a njegov posjet lokalnim političarima toliko je važan da je i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik navodno najavio kako će doći u Sarajevo i prekinuti svoju blokadu funkcioniranja državnog vrha, prenijeli su u ponedjeljak lokalni mediji. 

Denis Hadžović, predstojnik ureda ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković kazao je za portal "Dnevnog avaza" kako će Erdogan doći u četvrtak a u petak bi trebao uslijediti njegov službeni susret sa svom trojicom članova Predsjedništva BiH.

Iz krugova bliskih Dodiku u ponedjeljak nije bilo službene potvrde da će i on biti na tom sastanku kako najavljuju mediji.

Dodik ne sudjeluje u sjednicama državnog vrha niti komunicira s druga dva člana od početka kolovoza nakon što je parlament Republike Srpske izglasao odluku po kojoj dužnosnici iz tog entiteta neće sudjelovati u radu Predsjedništva BiH, Vijeća ministara i državnog parlamenta sve dok se ne ponište izmjene Kaznenog zakona što ih je potkraj srpnja nametnuo bivši visoki predstavnik Valentin Inzko i kojima je kaznenim djelom postalo nijekanje ratnih zločina.

Slijedeći odluku parlamenta RS, na čijem je donošenju osobno inzistirao, Dodik je u proteklim tjednima čak blokirao donošenje odluka na Predsjedništvu BiH za angažiranje helikoptera oružanih snaga potrebnih bi se gasili požari.

Dodik je ranije biranim riječima govorio o Erdoganu hvaleći način na koji on upravlja Turskom.

Dio medija ranije je najavio kako je Erdoganov dolazak u BiH povezan i sa činjenicom da se u petak udaje kći Bakira Izetbegovića Jasmina. Turski predsjednik navodno je jedan od uzvanika na svadbi. Prije pet godina Izetbegović i njegova supruga Sebija bili su u Istanbulu među uzvanicima na svadbi Erdoganove mlaće kćeri Summeye.

VIDEO Zadranka ogorčena: Čašu vode u slastičarnici naplatili šest kuna

Komentara 9

Avatar mačak s tri života
mačak s tri života
04:54 24.08.2021.

erdogan još misli da je bosna turska.živio dodik.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
17:16 23.08.2021.

Dodik je spasio Peljeski most, u odnosu na "Hrvata" Zeljka Komsica

SI
sisavac
07:52 24.08.2021.

erdogan dolazi u posjet bosni. ne nekom posebno u predsjedništvo i parlament. zna dodik što i kada mora učiniti. i tu će poentirati, kao i obično. mene samo zanima kad će slijedeći put novom visokom predstavniku pokazati kolko drži do njega, ipak lik nije biran na propisani način, kao ni inzko, a kako postoji i jedna presuda koju naši često prešućuju, po kojoj sve inzkove odluke nisu pravno valjane, jer ni on nije biran na način kako je to određeno daytonom, i kasnijim dokumentima, on nema, kao ni schmidt, povjerenje un-a, tijela koje je osnovalo taj ured. shvatite, igra je pri kraju, narodima u bih treba jasno reći da postoje dva entiteta sa obilježjima države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije