Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINANCIJSKE MALVERZACIJE

EPPO istražuje i fiktivna zapošljavanja u Europskom parlamentu

70. obljetnica Europskog parlamenta
Foto: Roses Nicolas/ABACA/ABACA
1/2
06.12.2022.
u 09:03

Kako je priopćeno iz EPPO-a, Ured javnog tužitelja u Bordeauxu lani je počeo istraživati te sumnje, nakon što su dobili prijavu od francuske antikorupcijske udruge Anticor.

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) radi punom parom diljem Europe, a u svom radu i istragama koruptivnih zlodjela, došli su i do Europskog parlamenta. Tu istragu provodi francuski ured EPPO-a i to još od srpnja 2021. , a zanimaju ih događaji iz 2018. i 2019. koji se odnose na fiktivno zapošljavanje pomoćnika u Europskom  parlamentu.

Kako je priopćeno iz EPPO-a, Ured javnog tužitelja u Bordeauxu lani je počeo istraživati te sumnje, nakon što su dobili prijavu od francuske antikorupcijske udruge Anticor. Prijava je bila podnesena protiv Jacquesa Colombiera,  člana Europskog parlamenta u inkriminirano vrijeme  te zastupnice Edwige Diaz, koju je on  u to vrijeme zaposlio kao pomoćnicu u lokalnom parlamentu.

Po nalogu ureda EPPO-a u Parizu pretraženi su domovi i poslovni prostori spomenutog dvojca, a pretražne su i prostorije  Francuske nacionalne skupštine i prostorije  stranke kojoj Diaz i Colombier pripadaju u Bordeauxu. Ona je zastupnica RN-a te je potvrdila da su kod nje obavljene pretrage i cijeli je slučaj za francuske medije nazvala  političkim podmetanjem dok je  Colombier je bio priveden na policiju.

Komentara 1

Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
09:21 06.12.2022.

Hrvatska je uspješno zarazila EU svojim bolestima. Bojim se da lijeka tu nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije