Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o povećanju brojki
Povratak na članak

Epidemiologinja HZJZ-a: Trebalo bi se ići na nešto strože mjere

S obzirom na obilježavanje predstojećeg blagdana Svih svetih, kazala je da bi bilo dobro, da oni koji to mogu, sami došeću do groblja i ne koriste javni prijevoz, ako nije nužno.

Komentari 8

DU
Deleted user
17:52 31.10.2021.

Interesantno kako se ne ide prije izbora ili turisticke sezone na "nešto strože mjere".

VL
VI
vidum
19:12 31.10.2021.

Ograničiti kretanje cijepljenima i onima koji su preboljeli, jednako kao i necijepljenima. Svi mogu (ponovno) oboljeti i prenositi virus.

VL
AP
ante_pustinjak
22:44 31.10.2021.

drugarice, postrožite disciplinu kod svoje djece a nas već jednom pustite na miru!

VL
MA
marta22
16:08 31.10.2021.

Bilo bi dobro znati koliko je među zaraženima onih koji koriste javni prijevoz. U tramvaju je, na primjer, situacija katastrofalna. I da svi putnici koriste masku na propisani način, bilo bi opasno jer su, pogotovo u špicama, natiskani kao sardineine u konzervi. Odluku stožera, donijeta na temelju Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, po kojoj vozilo ne smije krenuti dok je u njemu putnik bez maske, nitko ne poštuje. Ako upozorite vozača, kaže da on s tim nema ništa. Tko ima? Tko bi trebao intervenirati? Je li možda predviđeno da se putnici međusobno obračunavaju ili da oni s maskom, ako su nezadovoljni, napuste vozilo? Nije to samo pitanje poštovanja epidemioloških mjera. Ako država donosi propise čije provođenje nije u stanju osigurati, stvara se opće bezakonje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.