Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komisija razmatra određivanje 'plafona' za veleprodajnu cijenu
Povratak na članak

Energetski plan Europske komisije - podjela EU na crvenu i zelenu zonu

Komisijini stručnjaci za energetiku, koji su ideje o ograničavanju cijene ruskog plina razradili u jednom “non-paper” dokumentu čiji je sadržaj neslužbeno procurio do Večernjeg lista u Bruxellesu, predlažu da takva mjera “kapiranja” cijene ruskog plina vrijedi ili za čitavu Europsku uniju ili samo za one dijelove EU koji su najpogođeniji poremećajima u isporuci ruskog plina.

Komentari 17

DU
Deleted user
06:59 07.09.2022.

Ovu gospodju nitko nije izabrao, dobila je poziciju preko veze, Angela Merkel je predlozila i postavila, poslusna je i ispunjava sve naredbe!

VL
GE
geler203
07:16 07.09.2022.

Nabijem i crvenu i zelenu zonu.

VL
RA
rasturaljkaaa
07:58 07.09.2022.

Kad Rusi budu odredjivali cjenu Mercedesa i BMW-a , tad ce i EU odredjivat cijenu ruskog plina.

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:00 07.09.2022.

a jesmo se usrećili sa ursulom. jel vi uopće znate tko i što je ta žena? da je iza sebe, gdje god je bila, ostavila, nered, kaos, užas, repove koji do danas nisu riješeni? dal znate da ju je od zatvora spasila ekipa koja mjesecima nije htjela uzeti njen mobitel, u kojem su bile poruke, dogovaranja u vez stotina milijuna eura koje je kao ministrica davala svojim frendovima?

VL
Avatar Cantor
Cantor
07:53 07.09.2022.

To bi bilo kao da se Ivica koji ima firmu koja plaća puno poreza udruži sa Markom i Štefom koji također misle da previše poreza plaćaju udruže i nastupe prema poreznoj upravi sa ultimatumom. Ili ćete nam porez smanjiti na jednu trećinu ili više porez ne plaćamo. Što mislite kako bi to završilo? Prije svega Rusi im više uopće neće prodavati plin a ovi se bave fantazmagorijama. Ali pustimo ove slaboumnike malo na miru. Pitanje je zašto nisu tako jedinstveno nastupali prethodnih godina i desetljeća nego je svatko a pogotovo Njemačka vukao sam za sebe na račun drugih. A sada bi kao glumili jedinstvo. E jado kasno si se sjetio...

VL
ZB
Zlatan.balkanac
11:07 08.09.2022.

Ove ekipe iz EU treba suditi... A znaju da je uktranja samo poligon di ratuju Amerika i Rusija.. Šta se nisu miješali u Irak ili drugdje kada je Amerika radila ganocid...

VL
DR
Drinko
13:00 07.09.2022.

Ma zašto nebi stavili po stanovima smart uređaje koji bi bili spojeni na nekakvu centralu koja bi regulirala potrošnju ne samo plina nego struje također i hladnjak treba biti pod prismotrom pa nemožete kupiti bilo što ili previše samo onoliko koliko treba dakle cjeli kučni boravak treba da bude pod nadzorom centrale a oni koji bit to nadgledali bili bi ljudi od povjerenja dakle još tisuće radnika a onaj koji nebi poštivao proces završio bi u zatvoru

VL
Avatar Dragovit
Dragovit
12:59 07.09.2022.

Koji cirkus ... ta ''osoba'' propast.

VL
Avatar majkuvam
majkuvam
12:46 07.09.2022.

Ova osoba na sliki neće nikad niti jedan ozbiljan problem riješiti,to je sigurno kao amen u crkvi.

VL
MA
Matkovic
07:00 07.09.2022.

Taj plan ce izdrzati do nove godine kada se istrose zalihe a onda pakao nastaje. A sta li ce biti tek sledece godine kada ne postoji nacin ni napuniti zalihe?

VL
Avatar nekakav
nekakav
10:42 07.09.2022.

treba uvesti normativ potrošnje po stanovniku, i svaka zemlja koja bude trošila više, bude financijski kažnjena. znači, svima nek propišu recimo godišnju potrošnju od 1.000 kwh, svatko tko premaši tu cifru, platit će kaznu. i nema diskriminacije, da se sjevernjacima priznaju veći troškovi, jer su kao u klimatski hladnijim područjima. neka plate. :) niti jedna odluka koju unija donosi zadnjih pola godine nije smislena, ni opravdana, cilj se ne postiže, već dobivamo sve veće probleme doma.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.