Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra u Večernjem

Ekskluzivno iz Philadelphije: Večernji u bolnici s obitelji male Mile

Naslovnica
06.04.2019.
u 20:10

Djevojčica oboljela od leukemije u nepuna dva tjedna ujedinila je Hrvatsku (i Hrvate diljem svijeta) u valu ljudske dobrote i plemenitosti: za njezino liječenje prikupljeno je više od 3,4 milijuna dolara.

Mila je u najboljim mogućim rukama, a supruga i ja se ne odvajamo od nje. Skoknuli smo nakratko odvojeno do obližnje hotelske sobe, ali smo stalno uz naše dijete. Malena se osjeća dobro i ništa ne utječe na njezino raspoloženje, igra se, pjeva i pleše u sobi. Sa svih strana svijeta pristižu joj darovi: dobila je toliko plišanih igračaka, medvjedića, bubamara i čestitki za ozdravljenje, a i od bolničkog osoblja je također dobila igračke, dječje karte, bojice i pastele, kao i mali tablet za gledanje crtića. Ovo je doista najbolje što smo mogli dobiti jer su svi toliko posvećeni ozdravljenju malih pacijenata, njihov je pristup sveobuhvatan, holistički, ne uključuje samo liječenje nego i igru i edukaciju. U dogovoru s nutricionistom napravljen joj je poseban režim prehrane, tako da jede dosta organskog i egzotičnog voća, jako voli voćne kašice i svježe cijeđene sokove, pije organsko mlijeko, a dopušteno joj je jesti i pohano meso, koje je i vrlo ukusno i vrlo kalorično – rekao nam je Marin Rončević, otac dvogodišnje djevojčice Mile Rončević, kada smo ga u petak posjetili u Dječjoj bolnici (Children’s Hospital) u Philadelphiji.

Djevojčica oboljela od leukemije u nepuna dva tjedna ujedinila je Hrvatsku (i Hrvate diljem svijeta) u valu ljudske dobrote i plemenitosti: za njezino liječenje prikupljeno je više od 3,4 milijuna dolara, a kako je njezina majka Sanja Matijević-Rončević otprije potvrdila novinarima, njezinu djetetu bit će potrebna 2,3 milijuna dolara za dvije procedure kemoterapije uz transplantaciju koštane srži. 
 U utorak je tročlana obitelj Rončević doputovala u Philadelphiju, gdje ih je zahvaljujući pomoći diplomatskog osoblja hrvatskog veleposlanstva dočekalo sanitetsko vozilo koje ih je s aerodroma odvezlo u Dječju bolnicu.

>>Cijelu priču iz Philadelphije pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od nedjelje ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>>SDP i Crkva: Iskren ljevičar i vjernik - to danas nije moguće

>>Miro Bulj: U Europski ću parlament ušetati u sinjskoj odori

>>Kako je Hrvatska ostala bez Seusova blaga od 200 milijuna dolara

>>Turistički oporavak Like - Veliki projekt: Cerovačke špilje bit će raj za avanturiste

Darujemo Vam i 30 kuna bonusa za sportsko klađenje! Požurite po svoj primjerak Večernjeg lista i ugrabite svoj bonus! 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
23:49 06.04.2019.

Koliko je večernji list uplatio za liječenje male Mile?

VI
vidum
12:23 07.04.2019.

Zbog ove Mile, u drugi plan nam je pala i "LJubav je na selu".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije