Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje
Povratak na članak

'Vlada mora štedjeti, inače nas čeka bankrot'

Obveznice
 – Do 2024. državi na naplatu godišnje dolazi od 18 do 37 milijardi kuna

Komentari 15

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:46 10.11.2014.

Privreda je upropastena, tako da ustedit se moze samo jos na sirotinji, uzet joj jos taj kruh sto jede.

VL
KO
kontrasvegaisvakoga
16:49 10.11.2014.

aj lovrinčeviću, ti opet ponavljaš svoju mantru još iz doba hadezeja, koju ni oni ne provedoše pa otkud sad da će ovi išta provesti. dakle, kad je štednja, rezanje, smanjivanje...u pitanju svi su za...kad krene, onda frka...nemoj mene, nemoj baš to, nemoj baš ovo. eto sad smo se mogli rješit kredita za autoceste, ali ustadoše ovi, oni...nemoj to, to je naše srebro...nit je naše, nit je srebro...to je od banaka koje su kreditirale autoceste...ako režeš poticaje, seljaci viču nemoj to...ako kreneš na plaće...nemoj i tako su male...ako kreneš otpuštat...nemoj to, imat ćeš hrpu ljudi na socijali...ako kreneš zatvarat bolnice, nemoj to, šta će pacijenti....ako kreneš zatvarat kazališta, nemoj to...ne možemo bez kulture....i tako unedogled. e pa gospodo dragi drugovi...bogami će morat.

VL
BA
barbaizamerike
16:55 10.11.2014.

I raditi vlada koci hrvatsku dijasporu za ulaganja u hrvatsku mene konkretno u zagrebu sam kupio zemljista za graditi staracki dom na papiru sve cisto a u stvarnosti susjedi se prosirili na moje plus neki sudenju godinama traje.i gruntovnice I katastar nikako da to rasciste i utvrde stvarne kote zbog takvih stvari u hrvatskoj nece biti investicija

VL
Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
17:45 10.11.2014.

Čeka? Pa zar nije već započeo?

VL
RA
rakikaki
18:17 10.11.2014.

Kada ja ulažem u dionice i izgubim - ah, loše sam ulagao! Kada uzmem stan u CHF - ah, loše sam ulagao. Kada izgubim posao i bankrotiram - ah, nisam planirao budućnost. Svi mogu bankrotirati, ali kada država posudi, onda se mora vratiti stranim lopovima sve, jer oni ne smiju bankrotirati, makar milijun djece nemalo što za jesti!

VL
DU
Deleted user
19:25 10.11.2014.

Financijska kriza nije početak, ishodište, ona je tek rezultat. I to rezultat upravlječke krize, mentalne krize, kriminala i sigurnosne krize. Zato riješenje problema nije na financijskoj razini, posuđivanjem novca i provedba promjena kojima se farbaju oči. Treba raščistiti uzroke, i i neće biti financijske krize.

VL
TT
tomoice_tomice
16:46 10.11.2014.

tko vam je ovaj lik? Markoekonomista? Gdje? Gdje su mu stručni radovi? Što je objavio? Gdje je bio? Kada? OOooooo...To što Marina nekog sretne pa uz kavu neobavezno popriča te nam to servirate kako neku ekonomsku analizu? I Lovrenčiću, neka ti tata vraća te kredite.. Tko ih je uzeo, nek i vraća.

VL
IC
iz.croatia@gmail.com
17:22 10.11.2014.

Problem se mora rjesavati paralelno sa dvije strane i to: Vlada mora investirati u razvojne programe, te otvaranjem novih radnih mijesta podici prihodovnu stranu proracuna. Vlada mora izvrsiti reformu drzavne, zupanijske i opcinske administracije, drugim rijecima povecati efikasnost svoje administracije.e. Neefikasne poslati kuci, a sindikati i socijalna strana drzavne uprave treba za isto pripremiti programe opskrbe neuposlenih. Nadalje je jos otvoren problem ulaza inozemnog kapitala u drzavu Hrvatsku. Kako je uredjena Hrvatska u pravno-politickom smislu te dali su ispunjene sve pretpostavke za ulaganje kapitala?

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
19:07 10.11.2014.

Neka samo EU dodje, imamo mi zanjih penicilin! Odmah raspisemo referndum, za bilo koju reformu i neka se ono anda misle, kako dalje.

VL
BL
blankac333111
16:29 11.11.2014.

Hrvatsku mogu samo investicije spasiti od bankrota.

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
19:28 10.11.2014.

Talibanski mentalitet nasih quasi-strucnjaka a la Lovrncevic je nas djelimicno i doveo ovdje, gdje smo sada. Uvazeni srucnjak bi naime morao znati, da bi se bilo kome dao otkaz, moraju se postivati kolektivni ugovori, Primjera radi: sada neki radnici uu Splitu vode tuzbu, zasto sto nisu dobili jubilarnu nagradu. Zatim, ako tim ljudima nekako i date otkaz, onda drzava mora platiti velike otpremnine. Nadalje, toga, oni, koji su ostali bez posla, imaju slabu kupovnu moc, a to znaci da ce se proracun jos losije puniti. Znaci, ustede za dvije tri godine ne bi ni bilo. Tek posloje eventualno, ako bi privreda rasla. Ovo sto se sada dogadja u nasoj privredi je, odbijanje iste od drzavne sise i trazenja drugih trzista, U tom procesu, puno ce poduzeca, koji su do sada improvizirali, jednostavno propasti. Drugi poduzetnici su se okrenuli EU-trzistu i polako se stabiliziraju. Znaci carobnog stapica nema, to je dugorocni i mukotrpni proces.

VL
NV
novo vriijeme
20:16 10.11.2014.

Vlada treba razviti proizvodnju , zdravu pravnu državu da mogu doći investitori. Ovi makroekonomisti iz Hrvatske samo znaju mantrati da treba smanjiti plaće Da su ti ekonomisti nešto vrijedili ne bi Hrvatska bila gdje jeste. Istu priču slušamo od Vesnee Pusić . Mi toliko nemamo novaca da se nema što više štedjeti, treba zarađivati.

VL
DO
dobar
18:15 10.11.2014.

Vlada govori narodu da mora stedjeti a sama vlada se razbacuje novcem poreznih obveznika i luksuzira , novi auti, luksuzni uredi sa tusevima jel to vama lici na stednju a narodu lazu i uzeli bi im zadnji zalogaj iz usta za svoj vlastiti luksuz to je nas nehrvatska vlada. Koja to drzava si moze priustiti dva predsjednika drzave kao Hrvatska zar nije to nabacivanje novcem . Sve moze se dirati ali nikako vladi oduzeti luksuz.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.