Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz hladne vode

Dvojica hrabrih policajaca spasila staricu iz 30-metarskog bunara

bunar,portal
Ivica Galović/PIXSELL
01.02.2013.
u 17:25

Stjepan Šebalj i Mario Bartolović brzom intervencijom spasili su život 89-godišnjoj starici koja je u petak ujutro upala u bunar

Dvojica hrabrih policajca Stjepan Šebalj i Mario Bartolović brzom intervencijom u petak ujutro spasili su život 89-starici koja je u Orahovici upala u 30 metara dubok bunar. MUP piše da su Stjepan i Mario nakon poziva zaprimljenog u 8.30 sati napustili Policijsku postaju Orahovica i žurno krenuli u Ulicu Riječani u Orahovici.

Dolaskom u dvorište, policajci su u vodi u ograđenom bunaru, zatekli 89-godišnju ženu kako se drži za rub bunara, odnosno za komad cigle kojom je bunar ozidan. Na sreću, od obilnih kiša i snijega 30-metarski bunar bio je pun vode, tako da je žena bila na samo dva i pol metra od vrha. S obzirom na to da je bila blizu površine, policajci su morali brzo reagirati jer se nije znalo koliko je dugo u hladnoj vodi i koliko će još moći izdržati. Policajci su ljestve zakačili za kolotur i spustili ih u bunar, nakon čega se Mario ljestvama spustio u hladnu bunarsku vodu.

Promrzlu ženu, slabije tjelesne građe i usporenih pokreta, Mario je jednom rukom obuhvatio ispod pazuha i izvukao iz vode te ljestvama podigao do Stjepana i njenog unuka, koji su 89-godišnjakinju izvukli iz bunara na sigurno.

Nakon izlaska iz bunara, žena je bila uplašena i nije ništa govorila, pa su je policajci žurno odvezli u Dom zdravlja Orahovica, a zatim je vozilom Hitne pomoći prevezena u Opću bolnicu Našice. Prema saznanjima dobivenim od liječnika, zdravstveno stanje joj je stabilno.

Mladi policajac Mario, nakon što se sve završilo, osjećao je veliko zadovoljstvo što je učinio dobro djelo. Znao je da u ovom slučaju riskira i svoj život, ali o tome nije ni trenutka razmišljao. Hrabrim policajcima bio je cilj što prije i sigurnije izvući ženu iz vode i pružiti joj prvu pomoć, a to su i učinili. Mokre i uprljane hlače Mario i Stjepan ubrzo su zamijenili suhima i nastavili dalje s obnašanjem službe i obavljanjem svojih svakodnevnih policijskih poslova.

>>Dramatično spašavanje bebe helikopterom iz poplavljenog auta

Komentara 8

DU
Deleted user
18:13 01.02.2013.

akcija policajaca za svaku pohvalu.Zanima me kako novinari znaju da bunar ima 30 metara dubine(jesu li mjerili),a ilustracija je neviđena,mogli ste staviti sliku s Marsa. Anketa vam je najbolja.

YU
yututu
18:24 01.02.2013.

Hm, spala 30m na 2m, nije baš neka dubina ...... dobro je da se starica nije utopila - kako je uopće pala, na glavu ?

OB
-obrisani-
17:47 01.02.2013.

Nije svakodnevnica da se pomaze ljudima u nevolji... Ova dva sluzbenika policije nisu dugo razisljala... Naravno da je za svaku pohvalu i priznaje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije