Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOZIVALI U POMOĆ

Dvogodišnji dječak spašen nakon što je proveo 79 sati pod ruševinama

Spašavanje djeteta u Turskoj
Foto: Humanitarian Relief/VL
09.02.2023.
u 20:30

Dva dječaka (2 i 7) spašena su nakon što su pod ruševinama zgrade proveli više od 70 sati. Spasilačke ekipe čule su ih kako dozivaju pomoć i prokopale tunel kako bi došli do njih

Spasilačka ekipa Ureda za izvanredne situacije Republike Turske u gradu Antakya spasili su sedmogodišnjeg dječaka koji je proveo 70 sati pod ruševinama zgrade nakon što su ga u četvrtak ujutro čuli kako zarobljen doziva pomoć. Iz ruševina spašen je i dvogodišnji dječak koji je tamo bio čak 79 sati. Oba su djeteta po izlasku iz ruševina zgrada kolima hitne pomoći prevezena u bolnicu. Spašavanje je izvedeno pomoću tunela kojeg su iskopali rudari i pomoću kojeg su uspješno došli do djece pišu 24 sata.

Pripadnici spasilačkih ekipa u Turskoj i Siriji ističu kako ulažu iznimne napore kako bi iz ruševina izbavili velik broj ljudi koji su se našli zatrpani urušavanjem zgrada zbog potresa koji su ovog tjedna pogodili te dvije zemlje. U pomoć im pristižu i timovi iz cijelog svijeta.

>> VIDEO: Spasioci leže na ruševinama i slušaju glasove nadajući se da će pronaći preživjele

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije