Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBILE I NOVČANU KAZNU

Dvije Ukrajinke dobile izgon iz Splita zbog prostitucije, policija im zaplijenila prezervative

Policija - ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
1/2
11.09.2019.
u 17:17

Svoje su usluge nudile preko interneta za 200 američkih dolara po satu, a cijena je bila ista, neovisno o dobnoj razlici između 48-godišnjakinje i 26-godišnjakinje.

Svetlana (48) i Viktoria (26), dvije su žene kojima je na šest mjeseci zabranjen ulazak u Split. Razlog tome je kazna Prekršajnog suda zbog “odavanja prostituciji”. 

Kako piše Slobodna Dalmacija, uhićene su jučer navečer, nakon čega su im oduzeti prezervativi, a uz izgon dobile su i novčanu kaznu. Prema optužnici, dvije su se Ukrajinke bavile ilegalnom prostitucijom u stanu u Ulici Ljudevita Posavskog.

Svoje su usluge nudile preko interneta za 200 američkih dolara po satu, a cijena je bila ista, neovisno o dobnoj razlici između 48-godišnjakinje i 26-godišnjakinje.

Optužene su na sudu sve priznale, a prema zakonu je predviđena kazna za ovo kazneno djelo 50 do 200 njemačkih maraka u protuvrijednosti u kunama ili do 30 dana zatvora.

Sudac je odlučio da će svaka platiti 750 kuna kazne. Od toga im se odbio dan koje su provele kao pritvorenice, tj. po 300 kuna svakoj te su obje odmah platile preostale iznose. Prezervativi ostaju trajno zaplijenjeni kao sredstvo za rad, piše Slobodna.

Ključne riječi

Komentara 14

HR
hr76
17:26 11.09.2019.

Ako su ih pustili, sredstvo za rad im sigurno nisu oduzeli.

CR
CroZrakomlatNo1
17:36 11.09.2019.

...kazna u njemackim markama....2019 godine.... Bože pomozi!

MA
MarkoMaras
17:49 11.09.2019.

"Bavile su se ilegalnom prostitucijom." Jer, kao, u Hrvatskoj postoji legalna prostitucija (osim politike)? Dajte više legalizirajte to! Ljudi to ionako rade, a kad bi se legaliziralo, država bi ubirala porez i žene bi imale veću sigurnost na poslu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije