Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dramatična snimka sukoba

Dvoje poginulih, evakuirana zgrada policije nakon udara na teroriste: 'Planirali su počiniti velike napade!'

Belgija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
15.01.2015.
u 22:00

Tužitelj Eric Van der Sypt rekao je da je treća osoba uhićena u raciji u Verviersu

Dvije osobe za koje se sumnja da su džihadisti poginule su u sklopu antiterorističke operacije na istoku Belgije, u gradu Verviersu, prenosi BBC. Tužitelj Eric Van der Sypt rekao je da je treća osoba uhićena u raciji u Verviersu te da policajci ni civili nisu ozlijeđeni. Također je rekao da su napadači otvorili vatru na policajce.

Izvor iz gradonačelnikova ureda rekao je AFP-u kako je napad povezan s džihadistima.

"Izbjegnut je drugi Pariz", citiraju mediji izjavu pravosudnog dužnosnika koji je komentirao događaje u Verviersu.

U centru grada čule su se eksplozije, očevici tvrde da ih je bilo najmanje tri, a policija je zatvorila ulice oko zgrade u kojoj se operacija odvija.

– Znamo da su dvije osobe poginule, a jedna je ozlijeđena – rekao je belgijski novinar Christoph Lamfalussy.

Operacija se zbiva u blizini željezničke stanice u gradu sa 56.000 stanovnika. Cijelo područje oko stanice je zatvoreno te se ne može doći do centra grada.

Teroristi su počeli pucati na policiju kad su policajci došli u raciju kuće u kojoj su teroristi boravili. To policijsko postupanje u belgijskom Verviersu bilo je dio koordinirane protuterorističke akcije u sedam država, javlja belgijski list Nieuwsblad. Jedino je u Belgiji od tih sedam država bilo žrtava.

Policija je nadzirala sumnjivce i krenula u napad na kuću gdje su boravili teroristi jer je procijenjeno da bi teroristi mogli danas izvesti napad. Belgijska TV postaja VTM Nieuws javlja da je riječ o džihadistima koji su planirali izvesti napad na policijsku postaju u Verviersu.

Gradsko vijeće Verviersa izvijestilo je oko 19 sati da je akcija gotova i da je situacija sada pod kontrolom. Belgijska federalna policija uhitila je jutros u zračnoj luci Zaventem i dvojicu džihadista koji su se vraćali iz Sirije i za koje je procijenjeno da dolaze izvesti terorističke akcije, javlja Nieuwsblad. 

Ukupno desetak antiterorističkih racija provedeno je u Verviersu, Bruxellesu, Molenbeeku i Zaventemu, objavili su belgijski tužitelji koji vode istragu.

- Osumnjičeni su planirali počiniti velike terorističke napade po Belgiji - rekao je belgijski federalni tužitelj na konferenciji za novinare u Verviersu.

Nešto iza 20 sati zgrada federalne belgijske policije u Bruxellesu evakuirana je zbog prijetnje bombom. Povećan je oprez oko svih policijskih i pravosudnih objekata u Belgiji.

>> Nova snimka braće Kouachi nakon napada u Parizu!

Komentara 79

PA
pacoje
06:18 16.01.2015.

(Dvije osobe za koje se ****sumnja ****da su džihadisti poginule su u sklopu antiterorističke operacije na istoku Belgije, u gradu Verviersu, prenosi BBC)......kraj citata,pa da sumnja je dovoljna zapadu za ubijanje muslimana .jer muslimani ce jednog dana tuziti to stoo ste ubijali zbog sumnje,taj dan ce doci

MO
mojski5
06:31 16.01.2015.

dzihad je sveta borba za pravednost

FT
ftahi
23:16 15.01.2015.

Sejo pišeš gluposti , promisli prije no što otvoriš usta, nitko ne dira Vjeru , ali ti očito nepoštuješ ni sebe ni svoju vjeru; ne pljuj po Vjeri koju ne poznaješ. Biblija , Kurhan , Talmud je stvorena od istaogg Boga svevišnjeg; vjeruj i tumaći kako hočeš. Zadrška je komentar i odgovor n komentar. Uživaj u svojim uvjerenjima, Gospodin Bog je svima isti jedino ga drugačije nazivamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije