Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreće na radu

Dvije godine zaredom nesreće na radu sa smrtnom posljedicom

'05.04.2011.,Karlovac- Radovi Vodovoda u Vukmanickom Cerovcu u blizini kuce Branka Vukelica. Dominik Grguric/PIXSELL'
'dominik grguric'
28.04.2011.
u 13:37

Državni inspektorat lani je izdao 203 rješenja o otklanjanju nedostataka i 115 rješenja o zabrani upotrebe stroja i udaljavanju radnika s radnog mjesta. Podignuta su i 134 prekršajna postupka

ČAKOVEC – Prošle su godine na poslu teško stradala 34 Međimuraca, a na radnom je mjestu poginula jedna osoba, isto kao i ove godine. Prije toga desetljećima nije bilo pogibije radnika. Istaknuto je to na svečanoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Međimurske županije, sazvanoj u povodu Nacionalnog dana zaštite na radu.

Sjednica je održana u Mesnoj industriji Vajda u Čakovcu. Podatke o broju nesreća na radu, ali i broju nadzora i prekršajnih prijava, iznio je voditelj ispostave Državnog inspektorata za Međimursku županiju Božidar Dolar, koji je zaključio da je stanje zaštite na radu na zadovoljavajućoj razini. Državni inspektorat lani je izdao 203 rješenja o otklanjanju nedostataka i 115 rješenja o zabrani upotrebe stroja i udaljavanju radnika s radnog mjesta. Podignuta su i 134 prekršajna  postupka. U većini slučajeva nesreći na radu uzrok je nepažnja radnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije