Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pred kaznom zatvora

Dvije članice Pussy Riota pobjegle iz Rusije

pussy riot (1)
Reuters/PIXSELL
26.08.2012.
u 18:11

Pyotr Verzilov, suprug jedne od članica grupe izjavio je kako policija traži odbjegle glazbenice, te je poručio da se one sada nalaze daleko izvan dometa policijskih snaga.

Dvije članice ruske punk - rock grupe Pussy Riot pobjegle su iz zemlje, što su objavile putem svog Twitter profila. Bijegom van ruskih granica spasile su se pred dvogodišnjom zatvorskom kaznom koja im je dosuđena zbog anti-Putinovskog prosvjeda u moskovskoj katedrali kada su proglašene krivima za huliganizam motiviran vjerskom mržnom. Još se ne zna o kojim članicama grupe u bijegu je riječ. Svjetska javnost s odobravanjem je dočekala vijest o njihovom bijegu, te izrazila potporu mladim umjetnicama.

Na svom su Twitter profilu također obznanile kako rade na okupljanju inozemnih feministica radi novih anti-Putinovskih akcija. Pyotr Verzilov, suprug Nadežde Toloknikove, jedne od članica grupe izjavio je kako policija neuspješno traži odbjegle glazbenice, koje su sada daleko izvan njihovog dometa.

Verzilov je također pozvao na borbu protiv sadašnjeg stanja u Rusiji, koja je dovela i tri mlade žene do presude dvogodišnjim zatvorom.

- U suvremenoj Rusiji svatko od nas može završiti u zatvoru bez razloga, u državi u kojoj policajci koji siluju i ubijaju čekaju suđenje izvan pritvora, a onda dobivaju uvjetnu kaznu, dok dvije mlade majke (misli na članice grupe - op.a.) s građanskim stavom sjede u zatvoru, izjavio je ekskluzivno za Večernji list suprug Nadežde Toloknikove.

Putin je iz osvete strpao mlade majke u zatvor

Ključne riječi

Komentara 25

OB
-obrisani-
18:52 26.08.2012.

nadamos e da ce ove dvije imat malo vise hrabrosti nego u rusiji i to ponovit u nekoj djamiji-spasit ih nece moci ni obama a skoncat ce za manje od 24 sata-i to jasno tu na zapadu.

FL
flok
18:53 26.08.2012.

ona učiteljica što je u usa orgijala sa punoljetnim učenicima dobila 5 godina , pa nitko ne prosvjeduje

PS
psiho84
18:48 26.08.2012.

zasto su uopce pustene. trebalo ih je odmah nakon sudenja strpat u zatvor. Nisam neki vjernik, ali prema nekim stvarima treba imat postovanja. Njih ocito njihovi roditelji nisu naucili takvim stvarima. Svida mi se i ovo isticanje majcinstva. Ocito im je jako bilo stalo do svoje djece kad su izvodile svoj "performans"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije