Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatajila eksplozivna naprava

Dvanaestogodišnji dječak planirao je bombaške napade na božićni sajam

Policija - Njemačka
Foto: Reuters/PIXSELL
16.12.2016.
u 12:30

Dvanaestogodišnji njemački državljanin iračkog podrijetla je dva puta pokušao izvršiti napad

Dvanaestogodišnji dječak iračkog podrijetla planirao je bombaške napade na božićni sajam u Ludwigshafenu na zapadu Njemačke, javljaju njemački mediji u petak pozivajući se na državno odvjetništvo.

– Dvanaestogodišnji njemački državljanin iračkog podrijetla je dva puta pokušao izvršiti napad na božićni sajam u Ludwigshafenu, a napad nije izvršen zbog zatajenja eksplozivne naprave – javlja javni servis SWR pozivajući se na izvore u državnom odvjetništvu.

Dječak iračkog podrijetla rođen je u Ludwigshafenu 2004. godine i bio je "jako radikaliziran", objavio je časopis Focus. 

Eksplozivna naprava je zatajila u dva navrata, jednom u studenom i jednom 5. prosinca kada je napušteni ranac upao u oči jednom prolazniku. Policija je brzo otkrila počinitelja, no istraga nije pokrenuta zbog toga što se u njemačkoj kazneni postupak ne može voditi za djecu mlađu od 14 godina. Državno odvjetništvo je poduzelo „sigurnosne mjere“.

Prema informacijama državnog odvjetništva, postoji sumnja da je 12-godišnjak održavao „intenzivne kontakte“ s pripadnicima tzv. Islamske države od kojih je i preko jedne internetske platforme za slanje poruka primio uputstva za napade.

Javna rasprava na temu izbjeglica i sigurnosti u Njemačkoj se pooštrila nakon što je otkriveno da je osumnjičeni u slučaju jedne silovane i ubijene 19-godišnjakinje u Freiburgu, jedan maloljetni izbjeglica iz Afganistana. Pozornost javnosti je privukao i slučaj dvostrukog silovanja u Bochumu, za što je osumnjičen jedan irački izbjeglica.

Komentara 5

AI
Ante III
13:06 16.12.2016.

hvala mama Merkel

US
usquebaugh
14:11 16.12.2016.

dete umereni musliman

Avatar superhik74
superhik74
16:16 16.12.2016.

Sram vas bilo, radi se o perspektivnom buducem inzenjeru pirotehnike u multi-kulti islamskoj republici Njemackoj a vi ga tako predstavljate kao da je nekakva opasnost: "Refugees welcome." Odmah moram to dojavito Sorosu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije