Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA VRIJEME VJEŽBE

Dva vojna helikoptera se srušila u more u Japanu: Najmanje jedan član posade poginuo, traže ostale

Foto: reuters
1/3
21.04.2024.
u 07:11

Načelnik stožera MSDF Yoshitaka Sakai u subotu je naglasio kako ne vjeruje da je u nesreću umiješana neka druga država

Dva helikoptera japanske mornarice srušila su se u more tijekom vježbi, pri čemu je poginuo najmanje jedan od osam članova posade, rekao je u nedjelju ministar obrane te zemlje Minoru Kihara. Dva patrolna helikoptera SH-60 izvodila su u subotu navečer vježbe u blizini skupine otoka Izu, u blizini južne obale središnjeg Japana.

Kihara je rekao da je uzrok nesreće pod istragom. Crne kutije iz obje letjelice otkrivene su u neposrednoj blizini jedna druge i velika je vjerojatnost da su se dva helikoptera sudarila, dodao je.

Japanska pomorska samoobrana (MSDF) i obalna straža tragaju za preostalih sedam članova posade. Načelnik stožera MSDF Yoshitaka Sakai u subotu je naglasio kako ne vjeruje da je u nesreću umiješana neka druga država.

Američki veleposlanik u Japanu Rahm Emanuel u objavi na platformi X ponudio je pomoć svoje zemlje tijekom potrage i spašavanja.

POVEZANI ČLANCI:

4

>> VIDEO Snimke eksterijera i interijera jahte Royal Romance

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije