Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U SAD-U

Dva tijela izvučena iz rijeke: Objavljeni novi detalji urušavanja mosta u Baltimoreu

Francis Scott Key Bridge collapse in Baltimore
Foto: JULIA NIKHINSON/REUTERS
1/11
Autori: Hina, Večernji.hr
27.03.2024.
u 23:29

Žrtve su 35-godišnji Alejandro Hernandez Fuentez iz Baltimorea i 26-godišnji Darlene Rania El Castillo Cabrera iz Dundalka.

Govoreći na tiskovnoj konferenciji u srijedu navečer, predstavnik državne policije Marylanda, pukovnik Roland Butler, objavio je da je, nakon urušavanja mosta u luci Baltimore, iz vode izvučen crveni kamionet, u kojemu su se nalazila tijela dvojice muškaraca.

Pukovnik je dodao da su žrtve 35-godišnji Alejandro Hernandez Fuentez iz Baltimorea i 26-godišnji Darlene Rania El Castillo Cabrera iz Dundalka. Dodao je da su obitelji žrtava obaviještene o tragičnom ishodu potrage, javlja BBC. Rekao je i da ronioci više ne mogu sigurno ploviti vodom zbog betona i krhotina pronađenih u vodi.

Podsjetimo, udarac kontejnerskog broda u most, koji je izazvao njegovo rušenje, izazvao je i zatvaranje luke Baltimore na neodređeno razdoblje. Radi se o jednoj od najprometnijih luka na istočnoj obali SAD-a, pa je katastrofa izazvala prometni kaos u Baltimoreu i okolnoj regiji.

Od trenutka udara broda u most tragalo se za šestoricom radnika, a potraga je obustavljena u utorak navečer, 18 sati nakon što su pali sa srušenog mosta Francis Scott Key Bridge u hladne vode na ušću rijeke Patapsco. Državna policija Marylanda i dužnosnici Obalne straže SAD-a rekli su da su smanjena vidljivost i sve opasnije struje u kanalu učinili nastavak potrage na rijeci previše riskantnim da bi se nastavilo preko noći.

VEZANI ČLANCI:

Spasioci su u utorak iz vode izvukli žive još dvojicu radnika, a jedan od njih je hospitaliziran. Među šestero za koje se pretpostavlja da su poginuli su radnici iz Meksika, Gvatemale i El Salvadora, objavio je meksički konzulat u Washingtonu.

Dužnosnici su rekli da je svih osam radnika bilo dio tima koji je popravljao rupe na asfaltu mosta Key Bridge kada se kontejnerski brod Dali pod zastavom Singapura, koji je krenuo iz Baltimorea prema Šri Lanki, zabio u potporni stup mosta oko 1:30 ujutro po lokalnom vremenu. Brod od 289 metara izvijestio je o gubitku pogona neposredno prije sudara i bacio je sidro kako bi usporio plovilo, dajući nadležnim službama vremena da zaustave promet na mostu prije pada. Taj je potez vjerojatno spriječio veći broj smrtnih slučajeva, rekle su vlasti.

Guverner Marylanda Wes Moore rekao je na brifingu za novinare u utorak da na mostu nije bilo strukturnih problema. Vlasti su isključile mogućnost da se radilo o terorističkom djelu.

Komentara 1

HR
HrvojeWaldenstein
06:41 28.03.2024.

A to ziher nije skrivio isis,jel tak? ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije