Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šest mjeseci

Dva dana prije suđenja Mladić ponovno pokušava dobiti odgodu

ratko mladić (1)
AFP/PIXSELL
15.05.2012.
u 09:00

Mladićevi odvjetnici tvrde da žele poništiti \"nepravdu i predrasude koje bi proizašle iz kratkog roka koji je Mladiću dan da prouči dokazni materijal i izađe pred sud\"

Samo dva dana prije početka suđenja Ratko Mladić jučer je još jednom pokušao odgoditi početak suđenja pred haaškim tribunalom tvrdeći kako je šestomjesečna odgoda početka suđenja neophodna jer bi, kako tvrdi, odgode u otkrivanju dokaza od tužiteljstva mogle dovesti do iskrivljavanja pravde. Njegovi odvjetnici tvrde da su zahtjev za odgodu predali po hitnom postupku zbog približavanja datuma početka suđenja te kako bi poništili "nepravdu i predrasude koje bi proizašle iz kratkog roka koji je Mladiću dan da prouči dokazni materijal i izađe pred sud", javljaju svjetski mediji.

Sud još uvijek nije odlučio o prošlotjednom Mladićevu zahtjevu za izuzeće suca Alphonsa Orieja jer je "u dosadašnjem postupku ostavio dojam pristranosti na štetu optuženog", a budući da je iz Nizozemske, odakle su i vojnici međunarodnih snaga, "neposredni sudionici događanja u Srebrenici u srpnju 1995.", ne može biti objektivan.

Suđenje Mladiću treba početi sutra, a tereti ga se po 11 točaka optužnice među kojima su i genocid u Srebrenici. Nekadašnji zapovjednik Vojske Republike Srpske odbio se izjasniti o krivnji, ali opovrgava bilo kakva zlodjela. Bude li proglašen krivim, postoji mogućnost da bude osuđen na doživotni zatvor.

Ključne riječi

Komentara 17

US
uskok
09:44 15.05.2012.

Njemu zatvor godi, samo kako dobro izgleda bandit!

OB
-obrisani-
09:47 15.05.2012.

prico mi je deda da se ovaj \"bre hrabri srpski general\" posrao (ili onecistio) prilikom hapsenja, a kod sebe je za pojasom imao dva napunjena pistolja, sad ce verovatno i ovima u hagu reci: ako me bre ne slusate posrat cu se u gace ili se onecistit pred vama-tako to bre rade \"hrabri srpski generali\"-gde mu je bre bilo dostojanstvo??????????

Avatar MK
MK
09:37 15.05.2012.

...ovako izgleda zlocinac! ...neka si to u Hagu svi dobro pogledaju prije nego cine drugima nepravdu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije