Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILIJUNI DOLARA

Dva aviona, 50 vozila i vozilo hitne pomoći s njegovom krvnom grupom: Evo koliko košta Bidenov posjet Bruxellesu

U.S. President Biden boards Air Force One at Joint Base Andrews en route to Brussels
Foto: Evelyn Hockstein/REUTERS
1/3
24.03.2022.
u 13:13

Njegov posljednji dolazak u Bruxelles je bio u lipnju 2021., a tada su njegov dolazak nadzirala tri helikoptera te 2.000 policajaca

Dva privatna aviona, do tisuću dužnosnika, čak i ambulanta koja prevozi zalihe krvne grupe iste kao i one američkog predsjednika... Račun nakon posjeta Joe Bidena Bruxellesu koji sudjeluje na izvanrednom samitu NATO-a mogao bi se mjeriti u milijunima.

Kako prenosi Brussels Times, ukupni trošak njegovog dolaska iznosit će oko 6,8 milijuna dolara, što je preračunato čak 2,368 dolara po minuti, odnosno, oko 16.000 kuna. 

Bidenova tura u Bruxellesu uključuje i 50 vozila te 500 do 1.000 članova osoba, a u Belgiju je stigao i s dva identična privatna aviona Air Force One - jedan u kojem se nalazi predsjednik, a drugi koji služi kao 'obmana' u slučaju terorističkog napada. U oba aviona nalazi se i ured, restoran te teretana. 

Osim toga, sav promet jučer navečer bio je zaustavljen prije i nakon slijetanja aviona, a u zračnoj luci ga je dočekao i belgijski premijer Aleksander De Croo. 

Osim aviona, napravljene su i dvije identične verzije glavnog automobila Cadillaca One, inače poznatog kao 'Zvijer', a do američke ambasade dopratilo ga je 50 vozila te kola hitne pomoći koja prevozi i zalihe krvne grupe iste koju ima Biden. 

Ovi automobili vrijedni milijun dolara otporni su na kemijske napdade i rakete, a u sebi imaju i granate koje mogu ispaliti. 

Njegov posljednji dolazak u Bruxelles je bio u lipnju 2021., a tada su njegov dolazak nadzirala tri helikoptera te 2.000 policajaca, dok su restorani i dućani nedaleko od NATO-a i američke ambasade morali biti zatvoreni. 

>> VIDEO Čelni čovjek europske diplomacije: 'Sve će biti odlučeno u sljedećih 15 dana'

Komentara 10

Avatar Tombstone
Tombstone
13:45 24.03.2022.

USAF 1 nije privatni avion.

IV
IvoDivo
15:34 24.03.2022.

Američki predsjednik kamo god u svijteu išao je dobrodošao i počast je za svaku zemlju, dok putler nije nigdje dobrodošao i veći dio svijeta bio bi sretan da ga netko likvidira.

Avatar Foton
Foton
13:53 24.03.2022.

Nekakav, moras priznati da je nas starcek Biden dobro zabiberio Rusiji, a ovo je tek pocetak. Ujedinio civilizirani svijet protiv ruskih Barbara, Hoda skekljavo ali misli ostro. Roosevelt je satro Nijemce I Japance sjedeci u invalidskom stolcu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije