Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrat?

Duspara najavio mogućnost dogovora s HDZ-om

mirko duspara
Nikola Čutuk/PIXSELL
24.06.2013.
u 13:34

Nakon neuspjelog konstituiranja gradskog vijeća Slavonskog Broda, Mirko Duspara kaže kako dogovor s SDP-om više ne stoji

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara danas je iskazao svoje nezadovoljstvo neuspjelim konstituiranjem Gradskoga vijeća. S obzirom na to da mnogi projekti zbog toga stoje, rekao je kako od potencijalnih partnera za sastav vijeća očekuje da se uozbilje. Potvrdio je kako je imao dogovoren sporazum s SDP-om, ali nakon neuspjelog konstituiranja vijeća taj sporazum više ne stoji.

- Nismo isključivi i možemo razgovarati o tome da HDZ dobije predsjednika Gradskog vijeća. Međutim, u tom slučaju bilo bi normalno da Nezavisna lista dobije predsjednika Županijske skupštine, jer mi smo drugi po broju vijećnika u županiji – rekao je Duspara.

On je dodao kako je i prije izbora govorio kako je spreman na razgovore sa svima i kako to ponavlja i sada. Sa SDP-om je, kaže, prije dva tjedna bilo sve dogovoreno. Po tom je sporazumu predsjednik Gradskog vijeća prve dvije godine trebao biti iz SDP-a, a druge dvije iz Nezavisne liste. Međutim, druga strana, kaže, na kraju ipak nije potpisala sporazum. Sada su se, dodao je, okolnosti promijenile, iako još uvijek nisu propali pregovori ni s jednom opcijom.

- Nekonstituiranje Gradskog vijeća dovelo je do toga da ne možemo otvoriti gradske bazene i da se ne mogu provesti natječaji i projekti o kojima smo svi pričali u predizbornoj kampanji. Manje je bitno tko će biti predsjednik, važnije je formirati stabilno Gradsko vijeće. Ne želimo uoči svake sjednice biti ucjenjivani i razmišljati o tome imamo li kvoruma te hoćemo li donijeti određene odluke koje su bitne za funkcioniranje grada ili ne – istaknuo je Duspara.

>>Predsjednik Gradskog vijeća u Brodu nije izabran

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije