Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Facebook

Duspara dvojnika prijavio policiji, Đapiću krivi politički plaćenici

facebook
AFP/Pixsell
09.02.2011.
u 16:17

Uvjerljivo je u vrhu popisa po broju lažnih profila ime Branimira Glavaša, bar kada je o slavonskim političarima riječ. Osnivač HDSSB-a ima ih čak 14!

Kada je otkrio lažni Facebook profil otvoren na njegovo ime, prvi čovjek Broda Mirko Duspara zaputio se u policiju.

– Aktivan sam na Facebooku, no prijatelji su me prije nekoliko mjeseci upozorili da postoji još jedan “moj” profil. Na njemu su pisale svakakve gadosti, onima koji me poznaju bilo je jasno da to nisam ja – priča nam Duspara.

Minsko polje

Kao političar i gradonačelnik izložen je, kaže, svačemu pa vjeruje kako mu lažni profili mogu nanijeti dosta štete. Riječ je o kaznenom djelu nedopuštene uporabe osobnih podataka, za koji prijeti novčana ili zatvorska kazna do šest mjeseci. Dusparin “dvojnik” ipak neće odgovarati jer gradonačelnik nije podnio kaznenu prijavu. Policija, naime, u takvim slučajevima ne postupa po službenoj dužnosti.

– Bilo mi je to prekomplicirano pa sam odustao – kaže.

Svoj Facebook profil, doduše s krivo napisanim posljednjim slovom imena, ima i počasni šef pravaša Anto Đapić.

– Ima plaćenih osoba koji u političke svrhe rade takve stari – uvjeren je Đapić. Društvene mreže, dodaje, nose blagodati, ali su i “minsko polje”.

– Kad vidim što sve na internetu piše o meni, skoče mi tlak i šećer, a moram brinuti o zdravlju. Radije se onda prebacim na sport i čitam o svom prijatelju Zdravku Mamiću – priznaje nam.

Razmišlja o tužbi

Da je netko zloporabio njegovo ime i fotografiju, nije znao, no pogledat će, kaže Đapić, pa “nešto poduzeti ako mu se sadržaj ne svidi”.

Uvjerljivo je u vrhu popisa po broju lažnih profila ime Branimira Glavaša, bar kada je o slavonskim političarima riječ. On je svojedobno medijima poslao priopćenje u kojem se ograđuje od Facebook stranice sa svojim imenom i naziva je “podvalom bolesno opsjednutih i frustriranih pojedinaca”. Zamolio je “NN bolesnika” i da mu pošalje lozinku kako bi mogao “nastaviti započeti posao”.

Na jednom je profilu navodni Glavaš tako simpatizer stranica tipa “Volim Hercegovinu”, a ljubavni mu status glasi – “Komplicirano je”. Prijatelji su mu Ljubo Ćesić Rojs, i to njih “dvojica”, Anđelko Kaćunko, Duško Lokin i još 500-tinjak osoba.

Komentara 1

MA
makso
01:09 12.02.2011.

hahahaha, može li đapić(ku) itko ogaditi više nego on sam sebe svojim javnim prolupanjima i pizdarijama koje je činio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije