Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi zakon

Duma: Slobodno pljusnite ženu ili dijete – to je dio ruske tradicije!

Duma
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
26.01.2017.
u 19:58

Do sada su, primjerice, roditelji koji su pljusnuli dijete ili ga istukli mogli dobiti zatvorsku kaznu do dvije godine

Duma je izglasala zakon kojim se dekriminaliziraju neki oblici obiteljskog nasilja, jer je to “dio ruske tradicije”. Kontroverzni zakon drastično smanjuje kazne za nasilje unutar obitelji, što uključuje nasilje prema drugom supružniku ili djeci ako to nije vrsta nasilja koja izazviva teške posljedice ili čak smrt žrtve.

Zakon od kazne amnestira i one koji su prvi put prijavljeni za obiteljsko nasilje. Do sada su, primjerice, roditelji koji su pljusnuli dijete ili ga istukli mogli dobiti zatvorsku kaznu do dvije godine. Mogao ih je prijaviti bilo tko – od susjeda i rodbine do samog djeteta. Odbijen je i prijedlog komunista da ukidanje kazne ne vrijedi za trudnice i pretškolsku djecu. 

>> Power: Putinova Rusija ne može dugo igrati igru moći sa SAD-om

Ključne riječi

Komentara 6

IV
ivanjoksimovic
22:00 26.01.2017.

Pa i Hrvatske tradicije. Zar nije ono bivsi hrvatski ministar tukao svoju zenu?

JC
jerko.cvein2
20:26 26.01.2017.

Istina, moramo samo ponasanje, ukrajinsku Verhovnu Vladu sa ruskom Dumom usporediti ! Siromasan narod ukajine s takvom vladom

DU
Deleted user
06:28 27.01.2017.

Bosanci i czygani tučeju svoje babe i kad niš nisu naredile. Vele: znaju one već same zakaj, ja ne moram uopće ni znati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije