Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Duka:

Duka: Prevođenje srpskih filmova provincijalno je i primitivno

predsjednik HND-a Zdenko Duka
Marko Lukunić/PIXSELL
27.01.2012.
u 14:10

Čak i kad bi odluka bila zakonita, to može samo značiti da zakon treba mijenjati, smatra predsjednik HND-a

O (ne)titlovanju filmova na srpskom jeziku u petak se oglasilo i Hrvatsko novinarsko društvo, čiji je predsjednik Zdenko Duka u priopćenju odluku Vijeća za elektroničke medije kojom se od RTL Televizije traži da prevodi srbijanske filmove nazvao "potpuno apsurdnom" te "antikulturnom, provincijalnom i primitivnom".

HND od Vijeća traži povlačenje odluke koja, kad bi i bila zakonita, tvrde u HND-u, može značiti samo da je taj zakonski članak "loš i neprimjenjiv" te da "Zakon o elektroničkim medijima treba mijenjati".

"Ako se prije 20 ili još prije 15 ili 13 godina iz političkih razloga pokušavalo umjetno povećati razlike između hrvatskog i srpskog, hrvatskog i crnogorskog ili hrvatskog i bosanskog jezika, onda je valjda već dosta dugo nastupilo vrijeme hrvatske jezične samosvijesti u kojem napuhivanje jezičnih razlika ne treba biti način dokazivanja nacionalnog jezičnog identiteta", navodi se u priopćenju.

Komentara 224

MA
marras85
16:15 27.01.2012.

27.01.2012. u 16:02h mosazebr je napisao/la: E stari, ako to nisi razumio, onda imaš gadne probleme sa sobom. Mene bi bilo sram to napisati na portalu i još tvrditi kako pola knjige nisam razumio. S oproštenjem, ali to jednostavno znači da si glup. Nije mi do vrijeđanja. Shvati to dakle kao konstataciju a ne uvredu. _______________________________________________________ slažem se s tobom, lik je stvarno lud, a tekst prenormalan... IIIIIIIIIII IIIIIIIIIII Nie on kriv ako mu je Tatek Afganistanac pardon Iranac. Onda je normalno da nije nista razumio.

IN
InfoMan
14:44 27.01.2012.

@Vucko Cuj, a kako da ja razumijem sto mi govore silni bosanci i hercegovci po Zagrebu?

IM
immortella
17:00 28.01.2012.

Duka bre sve razume, njemu ne treba prevoda! To je bre njegov materinski!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije